Kaip rodo „gemiusAudience“ interneto auditorijos tyrimo duomenys, gegužę portalą DELFI kasdien vidutiniškai skaitė 570 774 tūkst., „15min.lt“ – 462 149 tūkst., „lrytas.lt“ – 369 662 tūkst. skaitytojų.

Atėjus vasariškiems orams, vis daugiau skaitytojų portaluose naršo per mobiliuosius telefonus. Mobiliuosiuose įrenginiuose (telefonuose ir planšetėse) naujienų portalą DELFI gegužę kasdien skaitė vidutiniškai 432 650 tūkst. skaitytojų, 15min.lt – 368 594 tūkst., lrytas.lt – 291 297 tūkst.

Portale DELFI kasdien galima matyti statistiką: naujienų portalų lankomumo rodiklius, kurie straipsniai buvo skaitomiausi, labiausiai komentuojami, kuriais buvo daugiausiai dalinamasi ir kiek laiko jie buvo skaityti.

„Džiaugiamės, kad dabar, kai atnaujinta „Gemius“ metodologija leidžia kasdien matyti portalų skaitomumo duomenis ir kur kas tiksliau vertinti rinkos situaciją, lyderiu pagal visus rodiklius išlieka DELFI. Tai – geriausias visos DELFI komandos darbo įvertinimas“, – sakė DELFI direktorius Vytautas Benokraitis.

Portalas DELFI kviečia skaitytojus ne tik naršyti, bet ir patiems prisidėti kuriant turinį. Didelio susidomėjimo sulaukė neseniai pristatyta iniciatyva, kurioje skaitytojai, pasidalinę savo pastebėta naujiena mobiliajame DELFI, kas savaitę gali laimėti telefonus „iPhone X“ arba „Samsung Galaxy S9+“. Daugybė žmonių kasdien praneša apie savo užfiksuotus įvykius ir naujienas, naudodamiesi mobiliąja DELFI versija arba DELFI mobiliąja programėle. Norint tai padaryti tereikia skiltyje „atsiųsti naujieną“ įrašyti tekstą apie naujieną, įkelti nuotraukas ar vaizdo įrašus.

„Vasarą naujienos tikrai nesibaigia. Be to, kad DELFI žurnalistai kaip visada bus įvykių centre, vasarą taip pat planuojamos specialios laidos, skaitytojų pamėgtoje rubrikoje „DELFI vasara“ bus galima sekti karštus įvykius iš Lietuvos pajūrio, jausti renginių pulsą, gauti išsamias orų prognozes ir rasti daug kitos karštuoju sezonu aktualios informacijos. Nepamiršti liks ir sporto mylėtojai – DELFI sporto žurnalistai jau dėliojasi intensyvų vasaros tvarkaraštį. Vienas iš laukiamiausių įvykių, be abejo, birželio viduryje prasidėsiantis Pasaulio futbolo čempionatas, kurį pažadame visapusiškai nušviesti DEFLI skaitytojams“, – sakė DELFI vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.