Du radijo DJ, nešiojantys skirtingus drabužių dydžius, kopė į kalnus, netikėtai apsilankė itališkose vestuvėse, užklydo į vyriškumu garsėjantį barą, išnaršė Antikos laikų sostinę Sirakūzus ir, žinoma, paragavo visų garsiausių itališkų ir sicilietiškų patiekalų. Kiek Sicilijoje kainuoja maistas, pramogos ir nakvynė? Kaip atrodo atostogų namai ir keliautojų kasdienė buitis? Smagūs „pasikalbėjimai“, lankytinos vietos, skanėstai ir nepagražinta poros kasdienybė – visa tai naujoje 5 dalių kelionių laidoje „Du dydžiai po Siciliją“.

Radijo laidų vedėjas ir Delfi kūrybos vadovas S. Žvirgždas pasakojo, kad jiems su tuomet dar tik sužadėtine Gabriele važiuojant į atostogas kilo idėja pasiimti video kamerą ir pabandyti sukurti pirmą bendrą video dienoraštį. „Kadangi tai buvo pirmas blynas, tai, žinoma, parsivežėme velniškai daug medžiagos. Ją peržiūrėję, atidavėme profesionaliems montuotojams sumontuoti. Išėjo net 5 dalys“, – pasakojo jis.

Ar radijo DJ porai atostogų negadino tai, kad teko ne tik mėgautis, bet ir galvoti, kas yra verta įamžinimo? „Nors filmavome su malonumu, bet taip – iš dalies tai buvo darbas. Kai kurias vietas matėme tik pro kameros objektyvo langelį“, – neslėpė S. Žvirgždas.

„Užsibrėžėme tikslą filmuoti tai, kas mums ir žiūrovui gali būti įdomu – nesuvaidinta buitis, maistas ir spontaniškai surastos vietos. Jokių muziejų ir statulų! Iš 10 dienų tik 2 gulėjome pliaže be video kameros, bet esam patenkinti tiek atostogomis, tiek rezultatu“, – patikino jis.

Po tokių darbostogų jie ne tik nesigaili, bet ir planuoja naujas laidas. „Sukūrus šias 5 dalis kilo priešingas noras – keliaujant pasiimti video kamerą. Neseniai lankėmės teniso turnyre Paryžiuje, iš šios kelionės šiuo metu montuojame pora naujų video. Laiką filmuojant planuojame taip, kad tai netaptų kančia – spėjame ir pasižvalgyti, ir pamatyti „savo“ akimis. Kadangi būnant užsienyje įdomaus turinio gali rasti už kiekvieno kampo, nesijaudiname, jei kurį rytą nesirezga sakiniai – filmuoti galima vakare arba kitą dieną“, – šypsosi S. Žvirgždas.

Gabrielė Tetenskaitė-Žvirgždė, Saulius Žvirgždas

Jau šį ketvirtadienį pirmoje laidoje žiūrovai pamatys, kaip radijo DJ porai sekėsi Sicilijos pakrantės miestelyje Čefalu. Keliautojai kopė į stačią uolą Rocca, ant kurios yra stovėjusi deivės Dianos šventykla ir viena geriausių normanų katedrų Sicilijoje.

Pora juokiasi, kad, kadangi lipimo į kalną idėja gimė spontaniškai, tam nebuvo tinkamai pasiruošta – ne itin patogi kalnuose avalynė, laisvalaikio apranga, damos rankinukas tapo komiškomis detalėmis, bet nesugadino nuotaikos. Tuo labiau, kad Čefalu už kiekvieno kampo gali rasti puikių makaronų, picos, ledų ar vietinio deserto „Cannoli“. Keliautojai taip pat aprodys nuomotą butą, kuriame nebuvo lėkščių ir kondicionieriaus, pasidalins, kaip jiems sekėsi apsilankius ant vietinį jaunimą pritraukiančio molo.

„Du dydžiai po Siciliją“ – ketvirtadieniais 21 val. per Delfi TV arba bet kuriuo patogiu metu Delfi portale.