„Deja, gyvenant tokiomis aplinkybėmis, klausimas turbūt buvo ne ar tai įvyks, o kada. Reguliariai tikriname darbuotojus ir praeitos savaitės pabaigoje gavome žinią, kad yra nustatytų koronaviruso atvejų. Visi, lankęsi biure ar dėl kitų priežasčių norintys pasitikrinti darbuotojai, yra dar kartą testuojami – tada žinosime, kiek yra užsikrėtusiųjų, tačiau nepaisant to, darbas bent kelioms savaitėms visiškai iškeliamas iš namų – darbuotojų saugumas visada buvo ir bus mūsų prioritetas“, – sako Delfi direktorius Vytautas Benokraitis.

Siekiant užtikrinti saugumą, iki šiol iš namų dirbo didelė Delfi redakcijos darbuotojų dalis, kiti dirbdavo dalindamiesi pamainomis, taip pat reguliariai buvo atliekamos patalpų dezinfekcijos, imtasi kitų prevencinių priemonių. Redakcijos patalpose nuolat dirbdavo tik TV skyrius, kuriame ir nustatyti koronaviruso atvejai, tačiau dabar ir jis persikels dirbti namuose.

Delfi vyriausioji redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė sako, kad praėję pandemijos metai jau parodė, kad Delfi komanda sugeba padaryti ir dalykus, atrodančius neįmanomais.

„Apmaudu, kad žurnalistai iki šiol nebuvo įtraukti į vakcinacijos prioritetų sąrašą – būtume galėję tokių situacijų išvengti. Tačiau Delfi redakcija sugeba prisitaikyti prie bet kokių aplinkybių. Laida „Delfi Rytas“ šiandien jau prasidėjo iš namų, taip pat vyks ir ilgiausia Lietuvoje informacinė laida „Delfi Diena“, visos kitos laidos. Be abejo, mums tai didelis iššūkis, bet esame pasiruošę tęsti darbus: šiuolaikinės technologijos leidžia kalbinti žmones iš bet kur, kur tik yra internetas – tikimės, kad žiūrovai, vietoj Delfi TV studijos matydami žurnalistų namų ar kitą aplinką taip pat bus supratingi, ir greitai viskas vėl grįš į įprastas vėžes“.