Nuo šiol kasdien dar daugiau aktualiausių naujienų pasiekia ir rusakalbius „Delfi“ ir „Delfi TV“ skaitytojus bei žiūrovus. Kiekvieną darbo dieną nuo 13 val. tiesioginėje laidoje „Delfi RU“ rusų kalba pristatomos naujausios ir svarbiausios žinios, susijusios su Rusijos agresija Ukrainoje. 18 val. numatytas laidos kartojimas.

Eteryje apžvelgiama tai, kaip keičiasi įvykiai Lietuvos kaimynystėje ir kaip į situaciją reaguoja visas pasaulis.

„Šiomis dienomis, esant įtemptai situacijai, susiduriame su itin dideliu naujienų srautu, o neretai nepavyksta išvengti ir melagingų žinių. Todėl kaip niekada išauga objektyvios informacijos svarba. Ir jei tokių nešališkų naujienų šaltinių nestokojame lietuvių kalba, tai situacija kiek kitokia kalbant apie turinį rusų kalba“, – sako „Delfi“ vyriausioji redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.

Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė

Ji teigia, kad šiuo metu naujienų portale pastebimas gerokai išaugęs rusakalbių skaitytojų srautas. Todėl jiems ypač svarbu suteikti patikimą ir patvirtintą informaciją.

„Ne vienerius metus tarp rusiškai kalbančių skaitytojų „Delfi“ jau yra žinomas kaip patikinimas informacijos šaltinis. Patikrintą informaciją apie skirtingus įvykius jų šalyse, t. y. Rusijoje ir Baltarusijoje, žmonės čia galėjo rasti ir ankstesniais metais. Todėl matome poreikį skaitytojams ir žiūrovams kuo išsamiau ir operatyviau pranešti svarbiausias naujienas ir apie karą Ukrainoje.

Norėčiau priminti, kad Lietuvos teritorijoje jau neberetransliuojamos ir rusiškos propagandinės televizijos. Todėl šią nišą mes turime užpildyti, nes žmonėms, kurie nekalba valstybine kalba, reikia informacijos jų gimtąja kalba“, – apie sprendimą „Delfi“ ir „Delfi TV“ rodyti naujienų laidą rusų kalba sako „Delfi“ vyriausioji redaktorė.

„ru.delfi.lt“ redaktorius Oleg Jerofejev sako, kad skaitomumo duomenys rodo, kad šiuo metu portalas daugiausiai rusakalbės auditorijos sulaukia iš Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, bei Lietuvos. Todėl laidoje „Delfi RU“ daug dėmesio skiriama parodyti ir tai, kas iš tiesų vyksta Rusijoje ir Baltarusijoje, kurių žmonės taip pat buvo įtraukti į konfliktą.

„Objektyvios informacijos sklaida ne mažiau svarbi ir vietinei rusakalbei auditorijai, nes Lietuvoje gyvenantys rusai, baltarusiai, ukrainiečiai ir kiti rusiškai skaitantys gyventojai dažnai tampa propagandos taikiniu“, – sako O. Jerofejev.

„Delfi TV“ vadovas Arturas Paknys teigia, kad laidoje pateikiami faktai ir informacija ne tik kruopščiai atrenkami, bet ir nuolat atnaujinami reaguojant į kintančią geopolitinę padėtį.

Arturas Paknys

O platesnį situacijos kontekstą nušviesti padės žurnalistų, politikų, ekonomistų ir kitų savo srities ekspertų diskusijos bei komentarai.

Taip pat žiūrovai išvys vaizdus iš įvykių epicentro bei iš pirmųjų lūpų išgirs liudininkų pasakojimus. Laidą „Delfi RU“ rengia „Delfi“ redakcijos žurnalistai.

Pokyčiai laukia ir aktualiausias temas apžvelgiančios bei įdomiausius pašnekovus pristatančios „Delfi temos“ žiūrovų. Laida nuo 12.30 val. pradedama tiesiogiai rodyti ne tik naujienų portale „Delfi“, bet ir „Delfi TV“ eteryje.

Kiekvieną darbo dieną „Delfi tema“ nuo 12.30 val., o „Delfi RU“ nuo 13:00 val. tiesiogiai per „Delfi“ ir „Delfi TV“. Laidos „Delfi tema“ kartojimas nuo 15 val. „Delfi dienoje“, o „Delfi RU“ – nuo 18 val. „Delfi TV“ kanale.

Siekdamas padėti Ukrainos žurnalistams skleisti žinias apie įvykius jų šalyje, nuo praėjusios savaitės Delfi retransliuoja kanalą „Ukraina 24“, kuriam medžiagą rengia susivieniję stipriausi Ukrainos žurnalistai. Šis kanalas visą parą retransliuojamas „Delfi“ portale ir tarp 22.30-11 val rodomas per „Delfi TV“ televizijos kanalą.

„Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas, pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.