Naujojoje studijoje pirmąjį mėnesį kas rytą bus filmuojama laida „Delfi Rytas“, o nuo rugpjūčio 1 d. čia pradės veikti ir „Delfi TV virtuvė“, kuri bus skirta įvairiems projektams, laidoms, nedideliems renginiams, pristatymams. Šioje virtuvėje per artimiausius metus drauge su „Mantinga“, „IKI“ ir „AEG“ jau dabar suplanuotas projektas, kurio metu bus sukurta net 500 įvairių receptų, kuriuos kasdien galės išvysti televizijos žiūrovai.

Kaip pasakojo šio projekto vadovė, „Delfi“ konferencijų ir renginių skyriaus vadovė Sandra Meškauskaitė–Stepšienė, idėja turėti netradicinę maisto studiją „Delfi“ puoselėjo jau seniai. „Jau kurį laiką pastebimas itin didelis susidomėjimas maistu bei su tuo susijusiomis naujienomis, pramogomis. Tad seniai svarstėme, kad reikia maisto studijos, bet visuomet turėjome ir kitą norą – dar labiau atsiverti žmonėms.

Atėjus svečiams į redakciją pastebime, kad visiems būna įdomu, kaip atrodo darbas redakcijoje. Tad puiku, kad dabar žmonės galės ne tik gerai leisti laiką su mėgstamos kavos puodeliu, bet ir stebėti, kaip kuriamos naujienos“, – pasakojo S. Meškauskaitė–Stepšienė.

Savo partneriu šiame projekte „Delfi“ pasirinko kavinių tinklą „Caffeine“, kuriam atstovaujantis UAB „Reitan Convenience Lithuania“ generalinis direktorius Vigintas Bartaševičius pabrėžė, jog tai nėra pirmas projektas, kuriame kavinė veikia iš pirmo žvilgsnio netradicinėje aplinkoje, tokioje kaip knygynai ar bankai. Pats pašnekovas sakė, jog Niujorke teko matyti atvirą televizijos studiją, kur gatvės praeiviai gali matyti ryto laidos filmavimo užkulisius. Tačiau Lietuvoje dar nebuvo sukurta tokio tipo erdvė.

„Naujienos, kaip ir kava, yra kasdieniai ir nepamainomi dalykai. Manau, kad šis projektas bus sėkmingas ir naudingas abiem pusėms, o klientai kavą gurkšnos matydami pažįstamus televizijos ar tinklaraščių žvaigždes, bei laidų svečius – žinomus ekspertus, kuriuos retai būna matę gyvai“, – mintimis dalijosi V. Bartaševičius ir pridūrė, jog sprendimą prisijungti prie šio projekto priėmė per itin trumpą laiką, nes patikėjo jo sėkme.

„Caffeine“ kviečia gerti kavą jau nuo šiandien. Nauja kavinė dirbs darbo dienomis nuo 7 val. ryto. Visi norintys drauge su „Delfi TV“ kurti stebuklus virtuvėje taip pat yra kviečiami kreiptis el. paštu rinkodara@delfi.lt ir siūlyti idėjas. „TV Coffee House“ yra atvira vieta visiems – ir kavos mėgėjams, ir virtuvės šefams, ir tiesiog mėgstantiems maistą ir kameras.