IFCN tinklas yra „Poynter“ instituto, tarptautinio lyderio, siekiančio sutvirtinti žiniasklaidos vaidmenį visuomenėje, dalis. IFCN veikia nuo 2015 m. rudens – jis buvo sukurtas siekiant dalintis gerosiomis praktikomis, kaip žiniasklaidos priemonės tikrina faktus laikais, kai vis didesnių problemų kelia melagingų naujienų sklidimas.

Tam, kad taptų IFCN partneriu, žiniasklaidos priemonė turi atitikti 12 griežtų vertinimo kriterijų, užtikrinančių organizacijos finansavimo skaidrumą, nešališkumą, ir ambiciją kuo operatyviau ir suprantamiau atskleisti tiesą. IFCN reikalavimus atitinkančios organizacijos savo spausdinamuose tekstuose privalo pateikti aiškius, suprantamus ir patikimus šaltinius, nurodyti informaciją apie žurnalistus ir paisyti klaidų korekcijos įstatų.

Šiuo metu IFCN priklauso 66 žiniasklaidos priemonės iš įvairių pasaulio šalių. Be DELFI, iš visų žiniasklaidos priemonių Lietuvoje IFCN tinklui taip pat priklauso portalas „15min.lt“.

DELFI

„DELFI žurnalistai visada labai atsakingai žiūri į faktų tikrinimą. Suprantame, kad šiais laikais, kai socialiniuose tinkluose ir kitais kanalais plinta tiek daug nepagrįstos ar net melagingos informacijos, atskirti tai, kas tikra, yra esminė žiniasklaidos atsakomybė. Prisijungę prie IFCN galėsime tiek mokytis iš kitų šiam tinklui priklausančių narių, tiek su jais pasidalinti savo patirtimi“, – sako DELFI vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.

Skaitomiausias kiekvieną dieną naujienų portalas DELFI su visa eile teminių kanalų, skirtų įvairioms auditorijoms ir skelbimų portalas „Alio.lt“ nuo 2007 m. priklauso Estijos žiniasklaidos grupei „Ekspress Grupp“. Tai žiniasklaidos grupė, plėtojanti internetinės žiniasklaidos, leidybos ir laikraščių verslą Baltijos šalyse. „Ekspress Grupp“ Lietuvoje taip pat priklauso ir reklamos paslaugų internete bendrovė „Adnet media“.