Galimybė išgirsti autoritetų nuomones

Portalo Delfi vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė laidoje „Delfi Rytas“ pasakojo, kad šis projektas buvo sukurtas tam, kad leistų žiniasklaidai turėti ir skelbti pačių autoritetingiausių žmonių nuomones.

„Pavyzdžiui, praėjusį penktadienį publikavome buvusio Švedijos premjero ir užsienio reikalų ministro Carlo Bildto nuomonę. Jei nebūtume šio tinklo partneriu, mes neturėtume tokios galimybės, nes, viena vertus, tokie žmonės rašo labai nedaug, kita vertus, tai labai daug kainuoja. O šito tinklo ir organizacijos esmė yra suteikti galimybę žiniasklaidai turėti labai autoritetingų žmonių, savo sričių specialistų nuomones įvairiose žiniasklaidos priemonėse“, – aiškino ji.

Tinklas veikia taip, kad jie sutaria su tais žmonėmis, kurie parašo nuomonę, o tada „Project Syndicate“ pasiūlo ją savo partnerių tinklui, su kuriais bendradarbiauja, tai yra, daugiau nei 600 žiniasklaidos priemonių visame pasaulyje.

„Tai tikrai labai žinomi vardai, kuriuos mes, tikiu, sekame ir skaitome. Jie suteikia partneriams galimybę perpublikuoti nuomonę už tam tikrą mokestį ir taip leidžia žiniasklaidai turėti labai gero turinio. Manau, kad tai labai gera žinia Lietuvos auditorijai, Delfi skaitytojams ir man pačiai, nes mes taip galime dar daugiau sužinoti, iš pirmų lūpų išgirsti tikrų savo srities žvaigždžių nuomones, žinias ir vertinimus apie įvykius pasaulyje“, – kalbėjo R. Lukaitytė-Vnarauskienė.

Sustiprins „Nuomonių ringą“ tarptautiniu lygiu

Šias nuomones galės skaityti Delfi Plius, tai yra, mokamo Delfi turinio skaitytojai – jas bus galima rasti rubrikose „Nuomonių ringas“ ar „Verslas Plius“, priklausomai nuo aptariamos temos.

R. Lukaitytė-Vnarauskienė sakė, kad iš esmės „Project Syndicate“ portalas panašus į jau ilgus metus Delfi turimą rubriką „Nuomonių ringas“, tik ten orientuojamasi į tarptautinius ekspertus, tad ir ši partnerystė leis dar labiau išplėsti „Nuomonių ringo“ aptariamų temų ir požiūrių spektrą.

„Rubriką „Nuomonių ringas“ mes turime ir labai puoselėjame: aš pati juo rūpinuosi, kad būtų kuo didesnė nuomonių įvairovė. Ši „Project Syndicate“ partnerystė mums leis dar praplėsti tarptautinę dalį tuo požiūriu, kad nors mes ir dabar turime nuomonių apie tarptautinius įvykius pasaulyje, bet dabar turėsime jų dar daugiau ir iš platesnio žmonių rato. Juk diskusijose gimsta tiesa, tad, aš manau, kad tai yra labai svarbu, ypač šiuolaikiniame pasaulyje, kai yra tiek daug melagienų, blogų interpretacijų, tyčinio klaidinimo, o čia šiuo atveju yra patikimų žmonių nuomonės iš pirmų lūpų“, – pasakojo ji.

„Project Syndicate“ vienijamų ekspertų nuomonės dabar Delfi bus skelbiamos lietuvių ir anglų kalbomis, vėliau taip pat planuojama jas versti ir publikuoti rusų kalba.