Prenumeratorių bazė nuolat auga

Nuo šių metų pradžios „Delfi Plius“ platforma autoriams jau yra išmokėjusi daugiau nei 53,4 tūkst. eurų. Spalio mėnuo buvo rekordinis, autorių fondą sudarė daugiau nei 8300 eurų, o daugiausia uždirbęs kūrėjas gavo per 600 eurų pajamų. Iki metų pabaigos „Delfi Plius“ tikisi išmokėti dar bent 18 tūkst. eurų.

„Žmonės už turinį internete yra pasiryžę mokėti, tuomet, kai tai yra išskirtinė informacija. Būtent tai ir siūlo „Delfi Plius“. Dabar jau turime virš 4100 prenumeratorių. Per mažiau nei metus laiko pasiekėme tokį gerą rezultatą. Tam skyrėme daug laiko, nes atidžiai atsirenkame autorius, šaltinius ir visuomet domimės, kokia tematika dar vertėtų papildyti kanalą“, – teigia P. Paulaitis, „Delfi Plius“ redaktorius.

Pasak jo, interneto amžiuje užsidirbti iš savo kūrybos, atrodo, galimybių netrūksta, bet, kuriant lietuvių kalba, Lietuvos auditorijai tai iki šiol buvo gana sudėtinga.

Kristina Pocytė, Paulius Paulaitis

„Yra keletas sėkmingų pavyzdžių „Patreon“ platformoje, o „Delfi Plius“ tapo idealia terpe daugeliui kitų kūrėjų. Turbūt didžiausią mūsų sėkmę lemia kanalo paprastumas: nuo pat pirmos sekundės, kai prenumeratorius atsiverčia tekstą, autorius uždirba, todėl geras, kokybiškas, įtraukiantis turinys randa savo skaitytoją. Taip pat bendradarbiaujame su daug nepriklausomų kūrėjų, įvairiais žurnalais, kultūriniais leidiniais, taip pat galite rasti vertingų „The Economist“ ir „Bloomberg“, „Foreign Policy“ straipsnių vertimų“, – džiaugiasi P. Paulaitis.

Dar vienas šios platformos privalumas – „Delfi Plius“ jūsų laukia tik skrupulingai atrinktas turinys, kuriame kiekvienas gali atrasti jį dominančios srities aktualias, gilias publikacijas.

Ideali platforma kokybiškai kūrybai

Laidoje „Delfi Rytas“ savo patirtimi kuriant turinį „Delfi Plius“ platformoje pasidalijo pastovūs autoriai Jūratė Bučienė ir Karolis Kasperas.

„Tokios platformos ieškojau jau anksčiau, nes norėjau dalintis ekspertinėmis žiniomis. Tai yra puiki platforma, kur aš tai galiu daryti.

Kadangi dirbu turto valdymo įmonėje, straipsniuose pateikiu savo įžvalgas, kurios kyla iš realių situacijų. Verslumas, laiko planavimas, finansinis raštingumas – tai temos, kurios aktualios tiek moterims, tiek vyrams. Savo publikacijose ne mokau, o dalinuosi savo patirtimi“, – pasakojo Jūratė Bučienė.

Jūratė Tuzinaitė

O kitas laidoje kalbintas „Delfi Plius“ autorius Karolis Kasperas daugiausiai rašo istorinėmis temomis: „Man aktuali plataus spektro tematika, bet šiuo metu labiausiai domiuosi istorija – nuo IX a. iki Antrojo Pasaulinio karo. Kadangi XX a. yra labai jautrus laikotarpis istorijai, šiuo metu itin daug rašau apie šį laikotarpį.“

Karolis Kasperas

Autoriai ne tik rašo, bet taip pat skaito ir kitų parengtus straipsnius. J. Bučienei aktualiausios saviugdos publikacijos, sudomino neseniai prisijungusi autorė Indrė Globė, mėgstama nuomonių rubrika. K. Kasperas daugiausiai skaito istorine tematika parengtus Giedriaus Petkevičiaus/ Sausuolio straipsnius, nes jis taip nemažai rašo istorine tematika.

Autoriumi gali tapti kiekvienas

„Delfi Plius“ autoriumi gali tapti kiekvienas. Kaip tai padaryti ir atsakymus į dažniausiai kylančius klausimus, rasite ČIA

Svarbu priminti, kad „Delfi Plius“ yra išskirtinio turinio ir nepriklausomų autorių platforma, už jų kūrybą mokama iš autorių fondo, kurį sudaro „Delfi Plius“ prenumeratos surenkamos lėšos. „Delfi“ užtikrina, kad 100 proc. visų surinktų lėšų yra panaudojamos tik autorių honorarams sumokėti.