Paslaugą „DELFI be reklamos“ jau nuo šiandien bus galima užsisakyti už 4,99 eurų per mėnesį. Tai gali padaryti registruoti vartotojai prisijungę per savo paskyrą.

„Kaip ir kitose žiniasklaidos priemonėse, reklama yra mūsų pajamų, už kurias kuriame turinį, šaltinis, tad jos neberodydami turime kompensuoti prarastas pajamas. Tačiau, kaip rodo pasaulinė praktika, vis daugiau žmonių renkasi verčiau mokėti už turinį nei matyti reklamą – norime, kad ir DELFI skaitytojai turėtų pasirinkimo galimybę“, – sako I. Matilionis.

Tokios paslaugos poreikis ypač išryškėjo pristačius platformą „DELFI Plius“.

„Sulaukėme daug laiškų iš skaitytojų su prašymais už papildomą mokestį išjungti jiems reklamą. Supratome, kokia svarbi ir reikalinga yra švari aplinka mūsų skaitytojui. Taigi, „DELFI Plius“ skaitytojai buvo ta jėga, paskatinusi mus vystyti paslaugą „be reklamos“, – pasakojo DELFI technologinio partnerio UAB „Vikimedija“ direktorius Girius Merkys.

Skaitomiausias kiekvieną dieną naujienų portalas DELFI su visa eile teminių kanalų, skirtų įvairioms auditorijoms ir skelbimų portalas „Alio.lt“ nuo 2007 m. priklauso Estijos žiniasklaidos grupei „Ekspress Grupp“. Tai žiniasklaidos grupė, plėtojanti internetinės žiniasklaidos, leidybos ir laikraščių verslą Baltijos šalyse. „Ekspress Grupp“ Lietuvoje taip pat priklauso ir reklamos paslaugų internete bendrovė „Adnet media“.