Vakarą atidaręs DELFI direktorius Vytautas Benokraitis džiaugėsi, kad šiais metais ši ypatinga proga minima tokioje ypatingoje vietoje.

„2018-ieji DELFI taip pat buvo ypatingi, nes turėjome labai daug naujienų. Smarkiai stiprinome video turinį, DELFI TV eteryje atsirado laidos „DELFI Dėmesio centre“ ir „DELFI Diena“, o nuo šiandien kaip tik prasideda nauja mūsų partnerystė su pokalbių laida „Kitokie pasikalbėjimai“. Taip pat tapome oficialiais „Bloomberg“ atstovais, kurie yra verslo naujienų lyderiai globaliu mastu“, – kalbėjo jis.

„Be to, man atrodo labai svarbu, kad DELFI atsirado ir naujas kanalas „Miestai“, kuris suvienijo dešimt regioninių laikraščių ir portalų. Apjungę jėgas galėsime pranešti aktualiausias Lietuvos miestų naujienas jų gyventojams“, – sakė V. Benokraitis.

Kaip pastebėjo DELFI vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė, tyrimų duomenimis, DELFI yra labiausiai atspindintis nuomonių įvairovę naujienų portalas Lietuvoje.

„Mes visada išliekame ištikimi objektyvumo principams ir stengiamės skatinti diskusijas, kuriose būtų išklausytos visos pusės. Labai vertiname, kad savo nuomonėmis mūsų portale dalinasi stipriausi savo sričių ekspertai. Tai yra viena iš svarbiausių priežasčių, kodėl DELFI yra skaitomiausias naujienų portalas Lietuvoje“, – kalbėjo ji.

Kaip ir kasmet, labiausiai pasižymėjusiems autoriams buvo įteiktos Titanų statulėlės.

Apdovanojimas už ryžtą įteiktas specialiajam DELFI korespondentui Dainiui Sinkevičiui, kurio straipsnių ciklas „Pravieniškių mafija“, atskleidęs gyvenimo pataisos namuose užkulisius, sulaukė itin daug atgarsių visuomenėje ir, reaguojant į juos, valdžios institucijos pradėjo kalbėti apie būtinus dabartinės sistemos pokyčius. Jau šio mėnesio pabaigoje taip pat bus išleista D. Sinkevičiaus knyga „Pravieniškių mafija: nerašyti zonos įstatymai“.

Už drąsiausią metų interviu apdovanotas Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas, gegužę paskelbęs NSGK atlikto tyrimo išvadas apie neteisėtus verslo ir politikos ryšius.

Metų debiuto apdovanojimas įteiktas žurnalistui Edmundui Jakilaičiui ir „DELFI Dėmesio centre“ komandai, kurių rengiama laida DELFI transliuojama nuo rugpjūčio pabaigos. Šią laidą tiesiogiai gali pamatyti ir „Info TV“ žiūrovai.

Apdovanojimais įvertintiems autoriams buvo įteiktos autorinės stiklo meistrės Sigitos Grabliauskaitės sukurtos skulptūros – Titanai, kurie simbolizuoja stiprią ir atvirą asmenybę, drąsiai reiškiančią savo nuomonę, laužančią stereotipus ir skatinančią žmones atkreipti dėmesį į svarbius visuomenės reiškinius ir įvykius.

Papildomus prizus taip pat gavo DELFI vyr. redaktorės pavaduotoja Loreta Laučiuvienė, įvertinta už įkvepiančią meilę politikai, ir žurnalistas Arnas Mazėtis, apdovanotas už pateisintas viltis. A. Mazėtis nuo rudens DELFI TV veda kiekvieną darbo dieną transliuojamą laidą „DELFI Diena“.

Vakaro metu jo svečiams koncertavo gitaristas Olegas Sochinas ir choras „Bel canto“.