Renginys buvo atšauktas atsižvelgiant į Austino sveikatos priežiūros institucijų rekomendacijas. „SXSW“ neįvyks pirmą kartą per 34 metus.

Kol kas nežinoma, ar kas nors kompensuos dėl renginio nutraukimo atsiradusius milžiniškus nuostolius.

„Mes suprantame, kokia ši situacija svarbi visiems kūrybos industrijos žmonėms, kuriems „SWSW“ yra šansas paskatinti savo karjerą, taip pat tiek globaliam verslui, tiek Austino miestui ir čia esantiems smulkiems verslams – teatrams, prekybininkams, gamintojams, paslaugų teikėjams – visiems, kurių verslas yra labai stipriai priklausomas nuo to, ką kasmet pritraukia „SXSW“ – organizatorių pranešimą cituoja portalas „Adage“.

Pernai šis dviejų savaičių renginys į miestą pritraukė 417 tūkst. lankytojų iš 106 šalių. Skaičiuojama, kad miesto ekonomikai jis atnešė 356 milijonus JAV dolerių.

„Ekonominė įtaka visam miestui yra kone esminė ir tai tikrai bus skausminga. Tu negali turėti kito „SXSW“ vėliau tais pačiais metais, tiesiog negali to sukurti – tie pinigai prarasti amžinai ir tai bus sunku. Tačiau miesto vadovai priėmė šį sprendimą dėl teisingų priežasčių. Ši problema yra tikra“, – sakė Austine įsikūrusios agentūros „Third Ear“, kurios klientas yra šio miesto turizmo agentūra, vadovas Manny Flores.

Vos prieš porą dienų, trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje dar buvo tikinama, kad „SXSW“ įvyks, nors dalyvavimą jau buvo atšaukusios tokios kompanijos kaip „Twitter“, „Facebook“, „Apple“, „Netflix“, IBM, „Intel“, „TikTok“, „Mashable“, „WarnerMadia, HBO ir daug kitų. Kol kas nėra aiškiai atsakyta, kas privertė organizatorius pakeisti nuomonę.