„Kai skaičiuoji ilgesnę nei 130 metų istoriją, iškyla tam tikri pavojai. Mes žinome atsakymus į kai kuriuos klausimus, tačiau mums reikia išlaikyti smalsumą ir rasti būdus, kaip dalykus pateikti kitaip ir kaip reaguoti į besikeičiančią aplinką. Mums reikia išdrįsti išmėginti naujus dalykus“, - portalui „Marketingweek“ teigė bendrovės „Coca-Cola“ generalinis direktorius Jamesas Quincey.

Jis pasakojo, kad „Coca-Cola Zero Sugar“ puikiai sekasi Vakarų Europoje, o šiuo metu kompanija planuoja plėstis ir naujose rinkose, įskaitant ir JAV, kur bus papildomai investuojama į būtent šiam gėrimui skirtas rinkodaros priemones. „Tikimės, kad šis gėrimas bus auganti mūsų verslo portfelio dalis“, - sakė J. Quincey.

„Coca-Cola“ šiuo metu peržiūri savo verslo strategiją. Anksčiau šiais metais ji pranešė apie 1200 darbo vietų naikinimą, esą siekiant didesnio kompanijos lankstumo. Be to, buvo atsisakyta globalaus rinkodaros vadovo pozicijos ją pakeičiant vyriausiuoju kompanijos augimo vadovu, kuriam pavesta rūpintis tiek rinkodara, tiek kitais komerciniais verslo klausimais.

J. Quincey teigė, kad svarbiausias šių pokyčių tikslas – tapti labiau orientuotais į augimą, tuo pačiu įtvirtinti kompanijoje eksperimentavimo ir mokymosi kultūrą.