Pernai „Burger King“ Helovino reklamoje bandė išsiaiškinti, ar žmonėms, valgantiems mėsainį su žalios spalvos bandele, gali prisisapnuoti košmarai. Dar anksčiau greito maisto restoranas savo kampanijoje šaipėsi iš konkurentų „McDonald's“. Tąkart dalijo nemokamus sumuštinius tiems, kurie į užkandinę atėjo apsirengę kaip klounai.

Šiemet „Burger King“ žengia į naują rinką – bando mėsainius „Ghost Whopper“ pasiūlyti mirusiems. Sezoninėje kampanijoje „The Spirit Taste Test“ nusifilmavo aiškiaregys Rizas Mirza, kuris kvietė dvasias, o šios, įsikūniję į jį, ragavo sumuštinių, rašo adweek.com.

Vietą eksperimentui su dvasiomis kūrybos agentūra „David Miami“ pasirinko taip pat neatsitiktinai – filmuoti nusprendė viešbutyje „Alexandria“, kuris buvo uždarytas 1930-aisias dėl gandų apie ten vykstančius paranormalius reiškinius.

„Mums patiko ši idėja, nes ji kelia klausimą „kas čia vyksta?“ Ar galite įsivaizduoti tą keistą situaciją, kai kūrybos specialistai pasiūlo idėją – atlikti skonio testą su dvasiomis? Taip iš tiesų nutiko. Ir ši mintis iškart patraukė dėmesį, privertė juoktis“, – sako „Burger King“ rinkodaros vadovas Fernando Machado.

R. Mirza vaizdo klipe atrodo kaip aktorius, tačiau jis nevaidina. „Tai irgi yra darbas. Mes radome daug skirtingų aiškiaregių, bet ieškojome tokio, kuris leistų dvasioms įsikūnyti į jį. R. Mirzą sutikome likus dviem dienoms iki filmavimo“, – kalba agentūros „David Miami“ kūrybos vadovė Veronica Beach.

Ši idėja iš tiesų atrodo juokinga, tačiau, kaip sako agentūros prodiuseris Carlosas Torresas, į procesą privalėjo žiūrėti rimtai: „R. Mirza nerimavo dėl savo reputacijos po kampanijos. Jis neatrodė kvailai, buvo toks, koks yra. O tai sukūrė autentiškumo jausmą.“

C. Torressas pripažįsta, kad nežinojo, ko galima tikėtis filmavimo metu: „R. Mirza mezgė ryšį su šio eksperimento dalyviais, tai buvo tikrai emocionalu. Žiūrėdami į kameros ekranus norėjome įžvelgti magiją – taip ir nutiko.“