„Turime suprasti, kad nėra stiprios valstybės be stipraus verslo. Tačiau šiandien verslas turi ypatingai daug iššūkių ne tik dėl stipriai augančios konkurencinės aplinkos, bet ir dėl kaip niekada stipriai jį veikiančios skaitmeninės transformacijos. Sujungus tai su augančia vartotojų fragmentacija, multiplatformiškumu, globalizacija, milžinišku greičiu bei poreikiu nuolat inovuoti, šiandien verslas kelia sau daugiau klausimų nei turi atsakymų. Didžiuojamės prisidėdami prie studijų programos, kuri verslo lyderiams leis neatsilikti nuo pasaulio aktualijų ir semtis patirties iš stipriausių pasauliniu lygiu ekspertų“, – sakė DELFI direktorius Vytautas Benokraitis.

„Gyvename amžiuje, kuriame yra realaus ir virtualaus pasaulio konvergencija, skatinanti naujus verslo modelius ir verslo galimybes. Šiandien skaitmenizacija sudaro 30 proc. pasaulio BVP augimo. Tyrimai rodo, kad inovacijos versle padidina pardavimus 69 proc. Skaitmeninė transformacija ir inovacijos yra nauja realybė vadovams, norintiems būti unikaliais ir konkurencingais.

Globaliai 96 proc. organizacijų skaitmeninę transformaciją laiko kritiškai svarbia, todėl BMI kartu su profesoriais, kurie yra savo srities profesionalai, sukūrė naują programą vadovams, norintiems išsiskirti iš minios. Džiaugiamės prie šios unikalios programos partnerių gretų prisijungus inovatyvų, naujausius technologinius sprendimus rinkoje įgyvendinantį, savo srities lyderį, sulaukiantį daugiausiai skaitytojų per dieną – DELFI“, – sakė BMI generalinis direktorius Jaunius Pusvaškis.

Pagrindinės BMI partnerių mokyklos – Paryžiaus verslo vadybos mokykla HEC, Belgijos Liuveno verslo mokykla, Kinijos Šanchajaus Jiao Tong universitetas, Tuleino universitetas Jungtinėse Amerikos Valstijose ir vietinis partneris Lietuvoje – Vytauto Didžiojo universitetas.

Naujausios BMI programos dėstytojai – pasaulinio lygio vadybos žvaigždės, turintys didelę patirtį tiek akademinėje sferoje, tiek versle. Tarp jų – prof. Keithas Goffinas iš Cranfield vadybos mokyklos (Jungtinė Karalystė), prof. Williamas L. Carney iš HULT tarptautinės verslo mokyklos (JAV), prof. Gerritas Samesas, prof. Hayo Reimersas iš THM Technikos Universiteto (Vokietija), verslo praktikas, D-A-CH, iTAC Softaware AG generalinis direktorius Martinas Heinzas.

Iš trijų modulių sudarytoje keturių mėnesių trukmės BMI programoje nagrinėjama ketvirtoji pramonės revoliucija, inovacijų vadyba, skaitmeninė transformacija. Gilinantis į visas šias temas didžiausias dėmesys skiriamas strateginiam požiūriui, kuris atveria naujas galimybes dirbtinio intelekto ir robotizacijos eroje.

Šiuolaikiniai vadovai pastebi, kad skaitmeninė transformacija, produktų, paslaugų ir verslo modelio inovacijos yra svarbiausi veiksniai, lemiantys korporacijos augimą. Tam, kad taptų skaitmeninio pasaulio lyderėmis, organizacijos turi nesustodamos vystyti skaitmeninę verslo dalį, tai yra, itin aktyviai reaguoti į vykstančius pokyčius, priimti informacija pagrįstus sprendimus ir greitai juos įgyvendinti.

Pirmasis studijų modulis, skirtas ketvirtajai pramonės revoliucijai, bus dėstomas Frankfurte, spalio 25-27 dienomis. Antrasis, inovacijų vadybos modulis vyks lapkričio 29-30 d. Vilniuje, o studijų programą pabaigs skaitmeninės transformacijos modulis, į kurį studentai kviečiami 2019 m. sausio 14-15 d. Vilniuje.