Komunikacijos agentūros „Berta&“ vadovės Bertos Čaikauskaitės teigimu, žmogaus teisių srityje veikiantis LŽTC buvo sąmoningas agentūros pasirinkimas savanoriškai veiklai.

„Praėjusių metų pabaigoje atnaujinome ne tik agentūros prekės ženklą, bet ir įmonės strategiją, veiklos filosofiją, vertybes. Viso ko centre atsidūrė žmogus. Mums, kaip komunikacijos specialistams ir kaip sociumo nariams, rūpestis žmonėmis ir jų teisėmis yra pamatinis teisingos visuomenės principas. Todėl patys pasisiūlėme teikti pro bono komunikacijos paslaugas LŽTC, kurių veiklos sritis ir darbo principai yra mums labai artimi“, – pranešime žiniasklaidai teigė B. Čaikauskaitė.

Dvidešimt penkerius metus žmogaus teisių apsaugos ir švietimo srityje dirbanti nevyriausybinė organizacija LŽTC kuria daugelį reikšmingų projektų, tarp kurių žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“, žmogaus teisių portalas manoteises.lt ir kt. Pamatiniai LŽTC filosofijos ir veiklos principai remiasi asmenų lygybės ir nediskriminavimo principais.

Pasak LŽTC direktorės Birutės Sabatauskaitės, iki šiol organizacija komunikacijos klausimais rūpinosi savarankiškai, todėl tokia agentūros „Berta&“ iniciatyva bus nemaža pagalba viešinant centro veiklą, iniciatyvas ar atkreipiant dėmesį į žmogaus teisių problemas.

„Džiaugiuosi, kad bendrystę pradedame su komanda, kuri komunikacijoje pirmiausia telkiasi į žmones. Mūsų centro nagrinėjamos temos nėra lengvos – dažniausiai kalbame apie žmogaus teisių problemas, smurtą prieš moteris, neapykantą įvairių visuomenės grupių atžvilgiu, diskriminaciją, skurdą, todėl partneriai turi būti drąsūs ir pasiryžę nepatogumams. Tikiu, kad drauge lipti iš komforto zonos bus paprasčiau, o mūsų ateities darbai bus aktualūs ir reikšmingi visuomenei“, – sako B. Sabatauskaitė.

Agentūra „Berta&“ talkins LŽTC su socialinių tinklų komunikacija, rūpinsis viešinimo kampanijomis apie neapykantos nusikaltimų problematiką Lietuvoje ir seksualinio priekabiavimo prevenciją darbe, taip pat prisidės prie festivalio „Nepatogus kinas“ viešinimo bei teiks kitas komunikacijos paslaugas.