„Kadangi prieš beveik dvejus metus buvau Įvairovės chartijos steigėja, o mūsų įmonė visada deklaruoja atvirumą ir savo vertybes, man atrodo, kad paskutiniu metu Lietuvoje vykstantys debatai ir partnerystės įstatymo atmetimas tiesiog parodė, kad privalome visi būti pilietiški, pasakyti, kokios visgi yra mūsų vertybės, jas deklaruoti atvirai, viešai, to nebijoti. Vis dar yra labai daug baimių ir tikrai dažnai verslas lieka nuošalyje, nepasako savo pozicijos, bet aš, tuo pačiu būdama Įvairovės chartijos asociacijos valdybos nare, tikrai manau, kad mes turime keistis, turi keistis ir viešoji nuomonė. Tad nusprendėme palaikyti ir atvirai deklaruoti savo vertybes, parodyti, kad mes esame tolerantiški – birželis, tolerancijos mėnuo, tam yra labai tinkamas. Žinome, kad Lietuvoje šita tema yra labai karšta, bet manau, kad verslas, parodydamas savo požiūrį, tikrai gali prisidėti prie bendros nuomonės formavimo ir keitimo“, – kalbėjo Odeta Bložienė, „Brooklyn Brothers“ vadovė, Beatos Nicholson sesuo.

Pasak jos, pirmiausia jie pasižiūrėjo į picas ir joms pritaikė naują standartą, tai yra, 42 cm picas pavadino partnerystės picomis. „Lietuvoje dažnai didelės picos vadinamos šeimyninėmis, o kodėl jos negali būti partnerystės, kokios nors grupės ar panašiai? Todėl atsirado mūsų partnerystės pica, nes pica galime dalintis visi kartu ir maistas iš tiesų visus suvienija“, – pasakojo ji, pridurdama, kad labai didžiuojasi savo darbuotojais ir kolektyvu, kad jie nepabijojo imtis tokių veiksmų.

Ar jie patys vertina tai kaip riziką, dėl kurios gali prarasti klientų, ar gal kaip tik tikisi praplėsti jų ratą?

„Iš tiesų mūsų svečiai yra jauni, progresyvūs ir modernūs žmonės, kurie tikrai nebijo būti atviri kitiems požiūriams, kitoms nuomonėms, kitoniškumui. Mes žinome tą riziką, kad Lietuvoje yra gana daug neigiamos informacijos ir neigiamos nuomonės: tiesą pasakius, iš karto man paskelbus apie šiuos veiksmus sulaukėme ir tų neapykantos žinučių, blogų reitingų, bet aš manau, kad žmonės atsirinks. Mes patys turime keistis, turime deklaruoti savo vertybes, ir tik tada kažkas keisis, o ne sėdėti ir bijoti visko“, – sakė O. Bložienė.