Metiniai GWA apdovanojimai paprastai sulaukia per 500 paraiškų iš viso pasaulio. Nugalėtojai renkami 37 apdovanojimų kategorijose, išskiriant apdovanojimus agentūroms ir organizacijos viduje veikiantiems profesionalams.

„Asmeniškai kviečiu Lietuvos ryšių su visuomene praktikus dalyvauti šių metų GWA. Pastaraisiais metais mes esame turėję nugalėtojų iš Baltijos šalių, bet dar nė vieno iš Lietuvos. Aš ir kiti komisijos nariai nekantraujame perskaityti visus jūsų įgyvendintus įdomius projektus. Taigi nedvejokite ir pateikite paraiškas dabar“, – sako IPRA prezidentas Philippe Borremans.

Pirmą kartą Lietuvos atstovams, asociacijų nariams, IPRA taiko specialias, mažiausias, kainas, kadangi dvi asociacijos – Komunikacijos industrijos asociacija, atstovaujanti agentūroms, ir Lietuvos komunikacijos asociacija, vienijanti specialistus, – pasirašė trišalę bendradarbiavimo sutartį su IPRA.
Pasak IPRA prezidento, dalyvavimas globaliame geriausių komunikacijos projektų konkurse suteikia daugybę naudų: „jūsų ryšių su visuomene ir komunikacijos įgūdžius įvertina kompetentingos trečiosios šalys, apdovanotų projektų autoriai sulaukia daugiau verslo užsakymų; be to, juk jūs padarėte darbą – atsisukite atgal, pasidžiaukite atliktu darbu ir jo įvertinimu“.

Nuo 1990 metų organizuojamas GWA yra atviras konkursas visiems komunikacijos profesionalams, dirbantiems ryšių su visuomene, korporatyvinės ir vidinės komunikacijos, prekės ženklo kūrimo ir reputacijos vadybos srityse.

1955 metais įkurta Tarptautinė ryšių su visuomene asociacija IPRA yra pasaulinė ryšių su visuomene profesionalų asociacija, kuri skatina patikimą komunikaciją ir etišką ryšių su visuomene praktiką. IPRA tai daro burdama platų narių tinklą, skatindama laikytis elgesio kodekso ir demonstruoti profesinę lyderystę, keistis patirtimi ir bendradarbiauti.

2009 m. šiuose apdovanojimuose Specialųjį prizą vidinės komunikacijos kategorijoje pelnė TEO LT ir komunikacijos konsultacijų bendrovės „Andriuškevičiūtė, Kuras ir partneriai“ kurtas bei įgyvendintas socialinės atsakomybės projektas „Tausok ir keiskis“.