Lankomiausi „Venipak“ paštomatai Vilniaus Antakalnyje, Šnipiškėse ir Naujamiestyje visus metus praeivius džiugins spalvingais piešiniais, kuriuos specialiai šiai progai sukūrė menininkai Artur Širin-Ettoja, Aistė Papartytė-Šidlauskienė ir Marius Žvirblis.

„Esame vienintelė lietuviško kapitalo siuntų bendrovė Lietuvoje, mūsų pagrindinis biuras taip pat Vilniuje, tad prisidėti kuriant šventę miestiečiams atrodė labai natūralu. Ieškojome sprendimų, kaip galime nuspalvinti vilniečių kasdieną ir vis priminti, kad šie metai – šventiniai. Kadangi paštomatai jau yra tapę įprasta mūsų kasdienybės dalimi, juos papuošėme specialiai šiai progai kurtais piešiniais. Rinkomės paštomatus, kurie būtų gerai matomi, netoli populiarių vietų ir turėtų didžiausią klientų srautą“, – apie idėją pasakoja „Venipak“ marketingo vadovė Asta Raudonienė.

Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ komanda džiaugiasi, jog šventinę sostinės jubiliejaus nuotaiką vilniečiams kuria ir verslas. Dirbdami su menininkais jie siekė, kad kūrybos rezultatai butų naudojami įvairiuose formatuose, plistų po Vilnių, tad paštomatai tapo puikia ir gana netradicine priemone sklaidai, kuri kasdien vilniečiams ir miesto svečiams primena apie bendrą šventę ir puošia miestą.

„Prieš daugiau nei metus sukurta ir pristatyta sostinės jubiliejaus pagrindinė žinutė „Vilnius: 700 metų jaunas“, apjungia visą jubiliejui skirtą programą ir jos komunikaciją, labai organiškai paplito ir prigijo. Vilniaus jubiliejus yra visų mylinčių Vilnių šventė ir pati jubiliejaus programa yra kuriama ko-kūrybos principu, todėl mes kviečiame visus įamžinti Vilniaus sukaktį, pasinaudojus mūsų sukurta komunikacine žinute. Tikrai smagu, kad jubiliejaus vizualai jau nugulė ant įvairių pastatų sienų ir langų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Vilniečiai ir miesto svečiai gali įsigyti įvairių suvenyrų su jubiliejaus simbolika, o nuo šiol 700-mečiui skirti piešiniai puoš ir sostinės paštomatus ir juos galės pamatyti dar daugiau žmonių”, – sako „Go Vilnius“ strateginių projektų vadovė Lina Šetikienė.

Antakalnyje esantį paštomatą papuošė kūrinys „Miestas skamba“ (aut. Artur Širin-Ettoja). Kompozicijos centre atsidūrusį Vilniaus televizijos bokštą supa kelionių aplink pasaulį vaizdai. Piešinys paliktas atviras, tarsi nebaigtas – tai simbolizuoja Vilniaus laisvę, jaunystę ir atvirumą naujovėms.

Mariaus Žvirblio kurta kompozicija „Vilniaus Šufiti“ perkelta ant Šnipiškių „Venipak“ paštomato. Tai – duoklė Vilniaus jaunimui ir jaunystei. Menininkas teigia, kad Baltasis tiltas jam asocijuojasi su jaunyste, nes ši vieta dabar priklauso jaunajai kartai, apsiginklavusiai riedlentėmis ir riedučiais. Jie kaip gauja zuja aplink, tarytum įtvirtindami savo teritoriją ir garsiai rėkdami, kad yra jauni.

Tuo metu Naujamiesčio gyventojus ir svečius pasitinka linksmasis „Gediminas“ (aut. Aistė Papartytė-Šidlauskienė). Šioje iliustracijoje sena – Gedimino pilies bokštas, Gediminaičių stulpai, Šv. Onos bažnyčia – suderinta su nauja – bokštas pavaizduotas kaip hipsteris, geriantis kavą iš daugkartinio puodelio. Kūrinio autorė atskleidė, jog kūryboje mėgsta perteikti komiškumo elementus, taip pat vertina kultūrinį bei istorinį miesto palikimą.