Tiesa, jie atrodo ne taip, kaip įprasta jų įvaizdžiui – vilkintys treningais, A. Lukašenka laiko magnetofoną, A. Hitleris – maišelį su maistu išsinešimui, abu jie rūko suktines.

Piešinio autorė, viena iš „Keulės Rūkės“ bendrasavininkių Rūta Jankauskaitė sako, kad šis piešinys žymi naują užkandinės etapą. Prieš kurį laiką skelbusi veiklos pabaigą „Užkandinė“ visgi atgimė, prie jos prisijungė nauji akcininkai, kurie prieš tai užkandinei tiekdavo mėsą, ir dabar jie kartu viską pradeda iš naujo.

„Mes buvome užsidarę ir dabar atsidarėme iš naujo: ta proga atnaujinome ir piešinį, nes keisis visas „Keulė Rūkė“ požiūris ir pozicija“, – sakė R. Jankauskaitė.

Paprašyta patikslinti, kuo būtent keisis, nes ir toliau drąsiai kalbama politiniais klausimais, R. Jankauskaitė aiškino, kad dabar jie labiau akcentuoja pozityvius dalykus. „Šitame piešinyje nėra kažkaip ironiškai pašiepiama, niekas nesibučiuoja ir panašiai: viskas apie taiką, atleidimą. Piešinio personažai yra žiauriausi diktatoriai, bet jie pavaizduoti su marihuanos suktinėmis, ir priešingi nei jie iš tiesų buvo: su simboliais apie taiką, jie šypsosi, laimingi, labiau atsipūtę. Tą mes ir norėjome pasakyti, kaip tik dabar šventės, kad metas atleisti visiems, kurie galbūt nebuvo tokie geri, nes blogis neturi veido: tas pats Hitleris ar Lukašenka pasirinko tokius poelgius, kokius darė, nes turėjo psichologinių problemų, o marihuana su gydytojo pagalba gali padėti išspręsti įvairias psichologines problemas“, – kalbėjo R. Jankauskaitė.

Pasak jos, nauja „Keulė Rūkė“ kryptis bus tokia, kad jie labai stipriai bus už marihuanos legalizavimą Lietuvoje. „Labai lauksime, kada ji bus legalizuota, nes tikrai norime tapti pirmuoju „coffee shopu“ Lietuvoje (parduotuvės ar užkandinės, kuriose galima įsigyti ir marihuanos – red. pastaba)“, – sakė R. Jankauskaitė.

Grafiti dažnai tampa priežastimi, kodėl lankytojai užsuka į šią užkandinę – garsiausias iš jų, kuris tebėra iki dabar, vaizduoja Donaldo Trumpo ir Vladimiro Putino bučinį. Vėliau taip pat buvo sukurtas grafiti su Ramūnu Karbauskiu, Aurelijumi Veryga ir Agne Širinskiene.

„Mes žadame truputėlį net praplėsti savo restoraną, atidaryti pusiau lauko, pusiau vidinę terasą, kuri bus pilna piešinių. Aš pati dariau projektą, kuris vadinosi „Atsipūtusi mokykla“, jame viskas buvo apie grafiti. Realiai visa jo koncepcija darys labai smarkią įtaką „Keulei“ ir vasarą, kai atidarysime terasą, bus begalė renginių, susijusių su grafiti, menu, piešimais“, – žadėjo R. Jankauskaitė.