Vietoje to, kad ignoruotų pasipiktinusius ir dažnai jų veiklą neigiamai komentuojančius žmones, televizija „Channel 4“ nusprendė sukurti reklamą, kurioje atsispindėtų visi nusiskundimai. Jų sulaukia laidų vedėjai, aktoriai ir kiti kanale pasirodantys asmenys, taip pat ir transliuojamos programos.

Kaip rašo adweek.com, „Channel 4“ veidai įgarsino jiems skirtą neigiamą atsiliepimą savo lūpomis. Reklamą „Complaints Welcome“ (liet. nusiskundimai laukiami) televizijai „Channel 4“ kūrė agentūra „4 Creative“.

Rezultatas, net jeigu negyvenate Anglijoje ir nepažįstate šio televizijos kanalo žmonių, išties įdomus – čia pabrėžiami tik pikti, keisti ir kai kuriais atvejais žeidžiantys žiūrovų komentarai.

„Ši kampanija išryškina „Channel 4“ identitetą – meta iššūkį nusistovėjusioms žiūrovų nuostatoms apie pasaulį. Kai nebus žmonių, besiskundžiančių mūsų programomis, tada tikrai sunerimsime“, – sako televizijos kanalo programų direktorius Ianas Katzas.

Reklamoje pasirodęs kulinaras Jamie's Oliveris dažnai sulaukia komentarų, kad jo pirštai kaip dešrelės, o rašytoja Sandi Toksving – jog atrodo kaip aktorius Tomas Cruise'as. Be to,„Channel 4“ veidai gauna kritikos ir dėl aprangos, kalbos, fizinio sudėjimo bei daugybės kitų absurdiškų dalykų.

Reklamoje „Complaints Welcome“ filmavosi parolimpietė Ellie Simmonds, kuri pasirodė 2016 metų „Channel 4“ kampanijoje „We're the Superhumans“ (liet. mes esame superžmonės). Sportininkė sulaukė neigiamų komentarų dėl to, kad neva negalią turintys asmenys nėra tikri atletai.