Agentūroje „vipcommunications“ šiais metais gausu pokyčių. Rugsėjį jos vadove tapo prieš tai „Iki“ komunikacijos vadove buvusi Berta Čaikauskaitė, spalio 16 d. pranešusi, kad iš Dariaus Gudelio įsigijo 100 proc. agentūros akcijų. Netrukus po to agentūrą paliko buvęs ilgametis jos vadovas Giedrius Galdikas.

Spalio pabaigoje „vipcommunications“ vardas buvo minimas kilusiame skandale, kai buvo paskelbta, kad kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ vadovas Alensandras Sukovas, kartu su bendrininkų grupe, tarp kurios minimi ir buvę agentūros „vipcommunications“ vadovai, įtariami nuslėpę ne mažiau nei 2 mln. eurų pajamų.

Po šios informacijos pasirodymo viešojoje erdvėje, vienas didžiausių „vipcommunications“ klientų, prekybos tinklas „Iki“, nutraukė bendradarbiavimą su šia agentūra. Naują konkursą šį mėnesį pasibaigus sutarčiai su „vipcommunications“ planuoja skelbti ir Lietuvos oro uostai.

Pokyčiai atsiliepė ir agentūros darbuotojų skaičiui. Spalio 2 jų buvo didžiausias šiais metais skaičius, 36, spalio 5, paskutiniais turimais duomenimis prieš akcininkų pasikeitimą – 35, o vėliau po truputį skaičius krito iki šiuo metu esančių 26.

Paklausta, ar darbuotojai agentūrą nusprendė palikti patys, ar teko juos atleisti, „vipcommunications“ savininkė ir vadovė B. Čaikauskaitė to nedetalizavo, tik teigė, kad darbuotojų pasikeitimas yra įmonės strateginių pokyčių dalis. „Esame ir didesnių pokyčių etape, tačiau naujienomis pasidalinsime vėliau“, – sakė ji.