Sudarytame susitarime numatyta, kad AFP faktų tikrinimo grupės tikrins potencialiai melagingus ir klaidinančius vaizdo įrašus, paskelbtus „TikTok“ platformoje tokiose šalyse kaip Filipinai, Indonezija, Pakistanas, Australija ir Naujoji Zelandija.

Tai leis „TikTok“ kovoti su klaidingos informacijos plitimu platformoje, pašalinant melagingą turinį ir informuojant vartotojus.

„AFP džiaugiasi galėdama pasitelkti savo pasaulinę faktų tikrinimo patirtį šiame įdomiame „TikTok“ projekte“, – pareiškė AFP pasaulinių naujienų direktorius Philas Chetwyndas.

„Tarp AFP redakcijos prioritetų yra jaunesnės auditorijos įtraukimas į socialinę žiniasklaidą pasitelkiant faktais paremtą žurnalistiką“, – pažymėjo Ph. Chetwyndas.

„Šis susitarimas taip pat leis AFP žurnalistams geriau stebėti dezinformacijos tendencijas ir apie jas informuoti ir mūsų pranešimuose, ir mūsų faktų tikrinimo svetainėje factcheck.AFP.com.“, – pridūrė Ph. Chetwyndas.

AFP pažymėjo išlaikysianti visišką redakcijos nepriklausomumą tikrindama ir peržiūrėdama „TikTok“ turinį.

„TikTok“ aktyviai dirba, kad sukurtų saugią ir palaikančią aplinką savo vartotojams“, – pareiškė platformos pasitikėjimo ir saugos direktorius Azijos ir Ramiojo vandenyno regionui Arjunas Narayanas.

„Mes ir toliau sieksime šalinti apgaulingą turinį ir paskyras iš savo platformoje naudodamiesi naujausia Faktų tikrinimo programa“, – pridūrė jis.

Nuo savo veiklos pradžios 2017 metais AFP skaitmeninių tyrimų skyrius tapo didžiausiu pasauliniu šioje srityje veikiančių žurnalistų tinklu.

Šiuo metu AFP bendradarbiauja su „Facebook“ faktų tikrinimo programos grupe – 80 šalių dirba 90 žurnalistų, apdorojantys informaciją 16 kalbų.