Gruodžio 12 d. vykusio tradicinio renginio „YouTube Brandcast” dalyviai šiais metais pastebi visiškai kitokias nuotaikas nei prieš metus, rašo portalas „Marketingweek”. Jei pernai reklamos planuotojams kalbėta, kad norint pasiekti 16-34 metų auditoriją jiems reikėtų „YouTube” atiduoti 24 proc. televizijai skiriamų biudžetų, šiemet pagrindinė akcentuojama mintis buvo bendradarbiavimas ir aiškinimas, kad televizijos ir internetu prieinami video įrašai geriausių rezultatų gali pasiekti, kai yra derinami tarpusavyje.

„YouTube” pateikiamais duomenimis, net 73 proc. šio tinklo peržiūrų Jungtinėje Karalystėje vyksta per mobiliuosius įrenginius. Tačiau greičiausiai populiarėjantis ekranas yra… televizoriaus. Tai siejama su išmanios televizijos stiprėjimu ir vartotojų lūkesčiais, kad norimus „YouTube” įrašus galės peržiūrėti kuo patogiau, pavyzdžiui, įsitaisę prieš didelį televizoriaus ekraną savo svetainėje. Ši tendencija ypač ryški tarp vadinamos tūkstantmečio kartos – beveik pusė (48 proc.) 16-34 m. amžiaus auditorijos sakė žiūrėję „YouTube” per televizorius.

„YouTube” strategijos pokyčiai šiais metais ryškėjo žingsnis po žingsnio. Kiek anksčiau šiemet „YouTube” pranešė apie partnerystę su televizijos reklamos planuotojais „Thinkbox” ir jau tada kalbėta, kad efektyviausios rinkodaros kampanijos yra tos, kurios apima tiek televizijas, tiek „Youtube”.

Ekspertai svarsto, kad „YouTube” galbūt suprato, kad jiems neverta stoti į kovą su televizijomis, nes tai neveikia. Prekės ženklai vis dar daug investuoja į reklamas televizijoje, o tai įrodo tam skiriamų reklamos išlaidų augimas. Suvienyjęs jėgas su televizijomis „YouTube” gali mesti iššūkį kitoms žiniasklaidos priemonėms, ypač toms, kurios nerodo video turinio, ir įtikinti reklamos užsakovus daugiau pinigų skirti jiems. Be to, „YouTube” reikia pasiūlyti atsvarą ir „Facebook”, kuris itin daug dėmesio skiria savo video transliacijų populiarinimui.