Aštrios ir netikėtos diskusijos, pokalbiai su politologais, ekonomistais, politikais, verslininkais ir kitais savų sričių specialistais bus rodoma kiekvieną pirmadienio vakarą. Laidoje bus aptarinėjama viena aktuali tema, keliamas svarbiausias pastarųjų dienų klausimas, kuris labiausiai rūpi visuomenei.

„Manome, kad diskusijų laidų žiūrovams vis dar trūksta, tad šis formatas mūsų televizijoje plečiamas, bei pažadame dar daugiau apžvalginių pokalbių, diskusinio turinio kitais metais“, – sako Delfi vyriausioji redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė. Atsižvelgiant į pandeminę situaciją ir kitas aplinkybes, kol kas laida bus filmuojama su pašnekovais, kurie jungsis nuotoliniu būdu, tačiau situacijai keičiantis formatas keisis.

Profesionali žurnalistė, viena iš laidos vedėjų D. Žeimytė-Bilienė yra ne kartą dariusi diskusines laidas, politinius debatus ir dirbusi su kitais panašiais žurnalistiniais žanrais, tad jai šis formatas puikiai pažįstamas. Žurnalistė „Delfi TV“ eteryje nuo sausio 10 d. ves ir kitą svarbius įvykius apžvelgiančia laidą „Savaitės įvykiai“, o jau kelis mėnesius kuriama laida „Pokalbis su Daiva Žeimyte-Biliene“ ir toliau bus rodoma kiekvieną trečiadienį.

Laikraščio „Lietuvos rytas“ apžvalgininkas, vienas įtakingiausių Lietuvos žurnalistų V. Bruveris pirmą kartą drauge su Delfi komanda kurs diskusijų laidą. „Manome, kad jo profesionalumas ir ekspertiškumas padės atrasti dar daugiau įdomių kampų temų išvystymui. Jis drauge su mūsų žiūrovams jau puikiai pažįstama D. Žeimyte-Biliene pasikeisdami, kas antrą savaitę sveikinsis su žiūrovais naujoje laidoje „Iš esmės“, – komentuoja R. Lukaitytė-Vnarauskienė.

„Iš esmės“ nuo sausio 11 d. – kiekvieną pirmadienį 18 val. per televizijos kanalą „Delfi TV“ ir portale Delfi.