„Be jokios abejonės, kaip ir pirmininkas (Seimo Pirmininkas, – ELTA) minėjo, kalbėjome apie TV3 įsigijimą, kuris irgi mums kelia susirūpinimą.

Pagrindinis dalykas – kas tie investuotojai, kad nebūtų tam tikros įtakos iš Rytų“, – antradienį po susitikimo su Seimo Pirmininku Viktoru Pranckiečiu žurnalistams sakė VSD direktorius Darius Jauniškis.

„Žiniasklaidos srityje nerimą kelia TV3 pardavimas. Kalbėjome, kas galėtų būti ateityje savininkas“, – po susitikimo žurnalistams Seime sakė parlamento vadovas.

Anot jo, savininkai gali turėti įtakos televizijos kanalo turiniui.

„Tai galbūt išankstinis susirūpinimas. Kai tik atsirado žiniasklaidoje, kad yra sprendimas parduoti, žinoma, atsiranda ir galvojimas, o kas nupirks“, – aiškino jis.

MTG atstovai Seimo pirmininko ir VSD vadovo pasisakymų dėl galimų grėsmių parduodant TV3 nekomentuoja.

„Mes niekada nekomentuojame gandų ir spekuliacijų“, – raštu BNS nurodė koncerno atstovas spaudai Tobias Gyhlenius.

„Objektyvumas visada buvo mūsų įsipareigojimas ir mes turime aiškias redakcijų taisykles, kai kalba pasisuka apie saviraiškos ir žiniasklaidos laisvę“, – pridūrė jis.

Pranešimai, kad ketinama parduoti TV3 televizijų grupę, pasirodė pernai lapkritį.

Įgaliojimas ieškoti galimų viso MTG verslo trijose Baltijos valstybėse, kuris vertinamas apytikriai 100 mln. eurų, pirkėjų suteiktas SEB grupei. Pirmenybė teikiama potencialiems pirkėjams ne iš Baltijos valstybių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (186)