„Byte“ platformoje leidžiama skelbti 6 sek. trukmės vaizdo įrašus, programėlės viduje įjungiant fotoaparatą ir filmuojant viską, kas užkliūna už akių, arba įkeliant jau turimus vaizdo įrašus.

„Tikimės, kad ši programėlė patiks tiems, kuriems kaip tik kažko trūko“, – naujo socialinio tinklo kūrėjai praeitą penktadienį skelbė „Twitter“.

CNN praneša, kad, kaip ir kiekvienas kitas socialinis tinklas, „Byte“ skatina kurti įtraukiantį ir virusiniu galintį tapti turinį.

Kol kas sekėjų skaičius yra slepiamas, o funkcijos dalintis vartotojų profiliais nėra, todėl sunku pamatyti populiariausius kūrėjus. Tačiau platformos šeimininkai žada suteikti nuomonės formuotojams palankią terpę užsidirbti.

„Twitter“ pasirodė daugybė žinučių, kuriose „Vine“ gerbėjai džiaugėsi platformos sugrįžimu naujame amplua.

„Vine“ bendraįkūrėjas Domas Hofmannas jau 2017 m. užsiminė, kad dirba su vartotojų mėgtos programėlės tęsiniu. „Vine“ priklausė „Twitter“ ir buvo sustabdytas po to, kai „Twitter“ pranešė apie masinį darbuotojų atleidimą, desperatiškai siekiant kuo didesnio pelno.

Šiuo metu programėlė prieinama daugiau nei 40 šalių, įskaitant JAV, Kanadą, kai kurias Europos šalis, Rusiją, Taivaną, Honkongą ir Japoniją. „Byte“ teigė, kad kol kas sutelkė dėmesį į mažesnį šalių sąrašą, nes turi nedidelę komandą. Tačiau laikui bėgant žada plėstis.