Jų duomenimis, „Twitter“ domina tik platformos veikla Jungtinėse Valstijose.

Tuo tarpu anksčiau pasklido žinia apie tai, jog programinės įrangos milžinė „Microsoft“ jau kelias savaites derasi su „ByteDance“ dėl „TikTok“ verslo įsigijimo ne tik Jungtinėse Valstijose, bet ir Australijoje, Kanadoje bei Naujojoje Zelandijoje.

O britų verslo dienraštis „The Financial Times“ rašo, jog „Microsoft“ išplėtė derybas ir dabar nusitaikė į platformos veiklą visame pasaulyje.

„Microsoft“, pasak šaltinių, tebėra pagrindinė pretendentė įsigyti „TikTok“.

Laiko suderinti sandorį lieka vis mažiau: JAV prezidentas Donaldas Trumpas praėjusį ketvirtadienį pasirašė įsaką, kuriame iš esmės nustatytas 45 dienų terminas, per kurį „TikTok“ padalinį Jungtinėse Valstijose turi įsigyti kokia nors JAV bendrovė. Pagal D. Trumpo įsaką, pasibaigus šiam laikotarpiui, visiems Jungtinių Valstijų subjektams bus uždrausta sudaryti kokius nors sandorius su „ByteDance“.

D. Trumpo administracija laikosi nuomonės, jog „TikTok“ kelia grėsmę Jungtinių Valstijų ekonominiam ir nacionaliniam saugumui, nes Kinijos vyriausybei suteikia prieigą prie programėlės renkamų amerikiečių duomenų.

Pagal D. Trumpo įsaką, „TikTok“ turi iki rugsėjo 15 dienos rasti pirkėją savo padaliniui Jungtinėse Valstijose, antraip platformos veikla JAV bus uždrausta.

Ekspertų vertinimais, „TikTok“ JAV padalinio vertė gali siekti dešimtis milijardų JAV dolerių. Todėl jiems kyla klausimas, kaip „Twitter“ galėtų finansuoti padalinio įsigijimo sandorį.

„Twitter“ kapitalizacija sudaro apie 29 mlrd. JAV dolerių ir yra gerokai mažesnė už „Microsoft“ rinkos vertę, kuri viršija 1,6 trln. JAV dolerių.

Tačiau „TikTok“ sandoris su „Twitter“, pasak ekspertų, konkurencijos reguliavimo institucijoms greičiausiai sukeltų kur kas mažiau klausimų negu sandoris su „Microsoft“.