Dalį mokamų kanalų Lietuvoje MTG pardavė pernai spalį. Lietuvoje tuomet parduoti kanalai TV1000 East“, „TV1000 Action“, „TV1000 Ruskoje Kino“, „Viasat Nature“, „Viasat Explore“ ir „Viasat History“. Pranešta, kad kanalai parduoti tarptautinei privataus kapitalo bendrovei „Baring Vostok“ valdomai „Sabiero Holdings Limited“.

Užklausus MTG atstovų Švedijoje komentaro dėl žadamų parduoti televizijų Baltijos šalyje, bendrovės atsiųstame komentare rašoma, kad rinkoje sklandančių gandų koncernas nekomentuoja.

„Mes nekomentuojame gandų ar spekuliacijų“, - teigiama koncerno MTG atstovo Tobiaso Gyhleniuso atsiųstame komentare.

Apie pasiūlymus įsigyti TV3 televiziją neigė ir tokie verslininkai kaip „Lrytas“ televiziją valdantis Benas Gudelis ar LNK ir Info televizijas valdančio koncerno „MG Baltic“ vadovas Darius Mockus.

„Nesame gavę pasiūlymo ir nėra ką komentuoti“, - teigė D. Mockus.

Tiesa, kalbos, kad Švedijos koncernas nori parduoti Baltijos šalyse valdomus TV3 kanalus, rinkoje sklando ne pirmą kartą. Panašios informacijos buvo ir prieš metus.

„TNS Gallup“ duomenimis, šių metų spalį TV3 užėmė lyderiaujančią poziciją tarp televizijų pagal dienos vidutinį pasiekiamumą (39,4 proc.).

Šių metų liepą UAB „Tele-3”, valdanti televizijos kanalus TV3, TV6, TV8 ir TV3Play, savo pavadinimą pakeitė į UAB TV3.

Televizijos kanalą TV3 Švedijos koncernas MTG įsigijo dar 1997 m.

Be minėtų televizijų MTG Lietuvoje dar valdo radijo stotį „Power Hit Radio“, skaitmeninę televiziją „Viasat“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)