Šį žiedą sudaro dvi pagrindinės medžiagos: 1,53 karatų laboratorijoje pagamintas deimantas, pritvirtintas prie platinos juostos, ir tikras „Crystal Pepsi“ gėrimas.

Šv. Valentino dienos proga „Pepsi“ „Twitter“ platformoje paskelbė konkursą, kuriame skatina vartotojus aprašyti savo kūrybingiausias, drąsiausias ar keisčiausias pasipiršimo idėjas su grotažymėmis #PepsiProposed ir #Contest. Nugalėtoją pažadėjo išrinkti tą pačią savaitę, kai bus minima Pasipiršimų diena (kovo 20 d.).

„Pepsi“ kartu su kūrybine agentūra „VaynerMedia“ sukūrė žiedą ir vaizdo klipą, kuriame galima atpažinti tradicines sužadėtuvių žiedų reklamas.

Prekės ženklo atstovai teigė „Adweek“, kad žiedas buvo pagamintas verdant skaidrų „Pepsi“ gėrimą verdant, kol jis virto anglimi, iš kurios vėliau buvo pagaminti milteliai. Tada milteliai buvo įtraukti į laboratorijoje gaminto deimanto kūrimo procesą.

„Crystal Pepsi“ išvydo dienos šviesą 1992 m., tačiau 1994 m. JAV ir Kanadoje jos gaminimas buvo nutrauktas. Tada 2017 m. produktas buvo perleistas ribotu tiražu.