„Turėjome antrinį anglišką projektą „In The Now“. Projektas buvo neįtikėtinai populiarus - 2,5 mlrd. peržiūrų ir 4 mln. sekėjų vien feisbuke!“ – socialiniame tinkle „Telegram“ rašė M. Simonian.

Pasak jos, CNN televizijoje pasirodęs pranešimas, neva projektą finansuoja Rusijos valstybė, lėmė „mūsų blokavimą feisbuke nedelsiant! Visai nepareiškus jokių kaltinimų“.

„Mes nepažeidėme jokių „Facebook“ taisyklių“, – gynėsi M. Simonian.

Paprašytas pakomentuoti situaciją, Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas tikino, jog RT „turi sulaukti paaiškinimo iš „Facebook“ dėl tikslios blokavimo priežasties“.

„In The Now“ kanalas „Youtube“ platformoje projektą aprašo kaip siekiantį suburti „dėmesingų žiniasklaidos vartotojų bendruomenę, paremtą svarbiu, įdomiu ir į tikslą orientuotu turiniu“. „Youtube“ kanalas, savo veiklą pradėjęs 2014 m. kovą, neatskleidžia jokių ryšių su RT ar Rusija. Kanale paskutiniuose vaizdo įrašuose aptariamos vandenynų valymo, „geltonųjų liemenių“ protestų Prancūzijoje, ateizmo pakilimo ir Rusijos futbolo chuliganų temos.

ES finansuojama kampanija „EU vs Disinfo“, skirta „atsakyti Kremliui palankiai dezinformacijai“, pranešė, kad „In The Now“ projektu siekiama pritraukti jaunesnes auditorijas, kurios nežiūri politinių RT reportažų.

„EU vs Disinfo“ teigimu, RT projektas pritraukia jaunus žiūrovus „rengdamas vaizdo įrašus su daug emocinio ir pramoginio turinio“, kuriuo siekiama užmaskuoti projekto ryšius su Rusijos valdžia.

Sausį „Facebook“ pašalino per 500 puslapių ir paskyrų iš Rusijos, kuriuose buvo vykdomi koordinuoti melagingi veiksmai. Daugelis pašalintų paskyrų buvo susijusios su valstybinės naujienų agentūros „Sputnik“ darbuotojais. Beje, „Sputnik“ taip pat yra valdoma M. Simonian. Sausį „Facebook“ tikino, kad blokuoti puslapiai buvo sukurti, „siekiant klaidinti kitus“.