Andrus Raudsalu, einantis „Postimees“ grupės valdybos pirmininko pareigas, sako, kad tai yra ekonominis sprendimas, neturėsiantis jokios įtakos redakcijai. A. Raudsalu teigimu, prieš kelias dienas priimtą sprendimą lėmė ilgos derybos su partneriu.

„Akivaizdu, kad reklamos darbas jokiu būdu neturi įtakos redakcijos darbui. Jie ir toliau turi teisę kritikuoti visus televizijos kanalus, įskaitant mūsų pačių. Panašiai redakcija turi teisę kritikuoti visus reklamuotojus ir pan. Redakcija yra visiškai laisva priimdama sprendimus “, – tvirtino A. Raudsalu ir pridūrė, kad tarpininkavimas reklamos srityje nenustato jokių apribojimų redakcijai.

A. Raudsalu nuomone, tai nereiškia jokių ryšių tarp „Postimees“ kaip leidinio ir Rusijos televizijos kanalų. „Iš esmės mes užsiimame reklamos pardavimais. Tai nėra mūsų įmonė, mes ten negaminame turinio ir neatsakome už tą turinį. Tai yra grynas pardavimas “, – aiškino A. Raudsalu.

Anksčiau vadovybės sprendimą kritikavęs „Postimees“ tiriamosios žiniasklaidos vadovas Holgeris Roonemaa teigė, kad ir toliau kritikuoja reklamos pardavimus šiuose kanaluos: „Aš ir toliau laikausi tos pačios nuomonės dėl šio sprendimo kaip rugpjūtį, kai pirmą kartą kilo tema, ir redakcija labai skeptiškai vertino tokį sandorį“.

Žinia apie „Postimees“ grupės planus perimti „BMA Estonia OÜ“ televizijos kanalų reklamos pardavimus Estijoje pirmą kartą buvo pranešta šių metų rugpjūčio pradžioje. Tuo metu valdybos sprendimas sukėlė stiprų „Postimees“ redakcijos pasipriešinimą.

H. Roonemaa tuomet sakė, kad nors tai yra verslo sprendimas, kuris iš esmės nedaro įtakos redakcijai, tačiau ateityje tam tikrų temų nagrinėjimas dėl to gali taptų pažeidžiamas.

„Postimees“ grupei Estijoje priklauso dienraštis „Postimees“ ir keli apskričių laikraščiai, „Kanal 2“ televizijų grupė, kelios radijo stotys, naujienų agentūra BNS ir portalas 15min.lt Lietuvoje, Latvijos „TV Net“, kitos žiniasklaidos priemonės.