Naujos programos, „Belsat” ir „TVP World”, yra Lenkijos visuomeninio transliuotojo „Telewizija Polska“ kuriamos programos.

„Belsat” transliuojama baltarusių ir rusų kalbomis, „TVP World” – anglų kalba.

„Belsat” ir „TVP World” papildė nuo 2018 metų Pietryčių Lietuvoje per nemokamą eterinę televiziją transliuojamų lenkiškų programų „TVP Info“, „TVP Polonia“, „TVP Wilno“, TVP Historia2“ „Nuta.TV“ bei „Power TV“ paketą.

Šias nemokamas televizijos programas galima priimti per vidaus ir išorės antenas Vilniuje, taip pat Vilniaus, Švenčionių ir Šalčininkų rajonuose.

Minėtas programas turi galimybę matyti dalis Ignalinos, Molėtų, Ukmergės, Širvintų, Vievio, Kaišiadorių, Elektrėnų, Trakų ir Alytaus rajonų savivaldybių gyventojų.

TV kanalas „Belsat” įsteigtas 2007 metais ir yra orientuotas į Baltarusijos auditoriją. Jo misija – užtikrinti, kad šios šalies piliečiai gautų prieigą prie alternatyvios informacijos šaltinių, taip pat remti demokratiją ir laisvą žodį Baltarusijoje. Kanalą finansuoja Lenkijos vyriausybė ir užsienio donorų organizacijos.

„TVP World“ įkurtas pernai lapkritį, siekiant pateikti objektyvią informaciją apie Lenkijos visuomeninį ir politinį gyvenimą, ypač apie tuometę migrantų krizę Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje. Prieš tai projektas gyvavo interneto portalų „Poland in English“ ir „Poland In“ pavidalu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją