Nuo pat pradžių 1967 metais įkurtas žurnalas „Nemunas“ išsiskyrė savo turiniu, todėl tiražai augo, o puoselėti neideologizuotą žurnalą nesutrukdė ir redakcijos priklausomybė nuo komunistinių struktūrų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Nemunas“ leisdavo lietuviams sužinoti apie garsius užsienio rašytojus, kūrybininkų darbus bei drįsdavo publikuoti meną, kuris Tarybų Sąjungos laikotarpiu nebuvo įleidžiamas į parodos sales. Visgi po 1972-ųjų metų, leidinys susilaukė kaltinimų, jog prisideda prie „maištaujančios“ kartos auginimo, todėl netrukus buvo paskirtas Tarybų valdžiai dirbęs leidinio redaktorius, kuris pozicijoje išdirbo iki 1990 metų. Po Lietuvos nepriklausomybės atgavimo, keitėsi redaktoriai, vėliau ir leidinio formatas, o galiausiai 2017-aisiais „Nemunas“ atgimė, vėl tapo žurnalu ir susigrąžino istorinę leidinio formą.

„Komerciniu požiūriu žurnalo kvadratinis formatas nėra labai tinkamas prekybos lentynoms, jis prapuola tarp aukštesnių leidinių, tačiau norime išlaikyti istorinį jo pavidalą. Nesivaikome tendencijų, labiau susitelkiame į nuoseklų išskirtinių asmenybių, jų darbų paiešką. Mums rūpi tai, apie ką norime papasakoti, todėl nesileidžiame į trumpalaikių įvykių gaudynes ir aprašymus, norime, kad turinys būtų aktualus ir šiandien, ir po dešimties metų“, – dėstė E. Drungelytė.

Pasak redaktorės, šis leidinys yra apie šiuolaikinio lietuvių ir pasaulio meną bei kultūrą, todėl spaudinyje labai svarbi vaizdinė dalis, kuo tikslingiau skaitytojui perteikiamos detalės – spalvos, jų niuansai, šešėliai ir net vos įžvelgiamos smulkmenos. Šių sprendimų įgyvendinimui kultūros ir meno žurnalas pasirinko spaustuvę „KOPA“, su kuria bendradarbiauti pradėjo pačioje žurnalo atgimimo pradžioje. Spaudinys šiuo metu bendradarbiaujant yra leidžiamas kas mėnesį.

„Manome, kad „Nemunas“ yra meninių žurnalų lyderis mūsų šalyje. Vertinant spaudos sprendimus, tai aukštos kokybės, dėmesio detalėms reikalaujantis spaudinys – aukščiausią standartą išlaikyti stengiamės pasitelkdami naują įrangą, – sakė „KOPA“ vyr. projektų vadovas Mindaugas Šveikauskas. – Garbė gaminti vieną iš nedaugelio lietuviškų meno žurnalų, kuris yra labai įdomus savo turiniu bei jaučia tokią pat pagarbą spausdintam leidiniui kokią turime mes. Tai yra žurnalas-istorija, kuris siūlo didelę vertę, rašydamas apie išskirtinius, tikrai dėmesio vertus žmones.“

Leidinio „Nemunas“ vyr. redaktorė pridėjo, kad pagarbą istorijai, kalbai ir spausdintam leidiniui kūrybinė komanda reiškia nuolat – rašydama turinį valstybine kalba ir vieningai sutardama nekeisti spausdinto leidinio į skaitmeninę formą.