Tarptautinės interneto rinkos tyrimų bendrovės „Gemius Baltic“ duomenimis, 2017 m. birželį DELFI mobiliuosiuose įrenginiuose skaitė daugiau nei 659 tūkst. realių vartotojų: tai buvo didžiausias iki šiol fiksuotas rekordas. Tuo tarpu, vadovaujantis viešai prieinamo „Gemius Baltic“ projekto OPA (online publishers audit) duomenimis, liepą jų skaičius išaugo iki daugiau nei 834 tūkst.

Portalą „15min.lt” mobiliuosiuose įrenginiuose liepą skaitė kiek daugiau nei 636 tūkst., „lrytas.lt“ - virš 455 tūkst., „tv3.lt” - arti 448 tūkst. realių vartotojų.

Mobilusis DELFI šią vasarą ne tik muša savo paties skaitomumo rekordus, bet ir didina atotrūkį nuo kitų naujienų portalų. OPA duomenimis, jei birželį atotrūkis nuo portalo „15min” buvo apie 21 proc., liepą jis išaugo iki 31 proc. Dar smarkiau atsiplėšta nuo kitų portalų: mobilaus DELFI atotrūkis nuo „lrytas.lt“ liepą siekė 83 proc., nuo „tv3.lt” - 42 proc.

„Kaip rodo tendencijos visame pasaulyje, naršymas vis labiau keliasi į mobiliuosius įrenginius. Atsižvelgdami į tai, nuolat tobuliname mobilųjį DELFI, stengiamės gerinti savo skaitytojų patirtį ir labai džiaugiamės, kad jie tai įvertina. Rekordiniai skaitomumo skaičiai rodo, kad net vasarą, atostogų metu, mūsų skaitytojai nepamiršta DELFI, o naršo mobiliuosiuose įrenginiuose ir randa sau aktualią ir įdomią informaciją“, - sako DELFI direktorius Vytautas Benokraitis.