M. Garbačiauskaitė-Budrienė savo programos santraukoje rašo, kad per pastaruosius penkerius metus LRT jau stipriai atsinaujino, tapo labiau nepriklausoma, vykdė esmines reformas.

„Pastaraisiais metais atnaujinta LRT komanda daug pasiekė įgyvendindama 2018-2023 m. strategijoje iškeltus tikslus, pradėta nemažai darbų, tokių kaip aukštų žurnalistinių standartų puoselėjimas, regionų įtraukimas, tolesnis lrt.lt portalo ir kitokių patogių skaitmeninių produktų pasiūlos vystymas, LRT turinio pasiūla socialiniuose tinkluose, kokybiškesnis kultūros tuirnys, turinys vaikams ir jaunimui – šiuos darbus reikia nuosekliai tęsti su dar didesne jėga. Mano atsivesta vadovų komanda susidorojo su ankstesnės strategijos įgyvendinimu, įgavo patirties ir yra pasirengusi įgyvendinti naująją“, – dėsto ji.

M. Garbačiauskaitė-Budrienė progamoje akcentuoja įvairių visuomenės grupių pasiekimą, misiją atitinkantį kokybišką turinį, auditorijos pasiekimą jai patogiais būdais, tvarumo principų įgyvendinimą (visą programos santrauką galite rasti čia).

A. Zabarauskas teigia, kad nors LRT per pastaruosius penkerius metus padarė reikšmingą pažangą, tačiau mano, kad įgyto pagreičio gali nepakakti toliau efektyviai siekti LRT visuomeninių tikslų. Jis dėsto, kad jo programos įgyvendinimui nereikia strategijos performulavimo, bet užtikrinti vykdomų darbų tęstinumą ir tobulinti sritis, kuriuos skirtas nepakankamas dėmesys ar netenkinanti įgyvendinimo kokybė.

„Nuomonių įvairovės užtikrinimas, dalinis skaidrumas neviešinant visuomenei aktualios informacijos, susitelkimas į pramogą ir nepakankami resursai misijos dėmeniui telkti, kalbos kultūros erozija, prastas lėto turinio pasiekiamumas, bendravimo su auditorija biurokratėjimas, kūrėjų-autoritetų stoka, atlygio politikos disbalansas“, – tobulintinas sritis vardina jis.

„Šiandien siekdama visuomeninių tikslų, LRT turi išmokti tai, kas įrašyta organizacijos vizijoje – organiškai dalyvauti Lietuvos žmonių gyvenime, būti su jais jų gyvenimo situacijose“, – pabrėžia A. Zabarauskas (visą programos santrauką galite rasti čia).

Kovo mėnesį įvykusiuose LRT generalinio direktoriaus rinkimuose iš šešių kandidatų, dėl nepakankamai surinkto balsų kiekio, nebuvo išrinktas nei vienas. Konkursui sulaukus daug kritikos dėl per didelio slaptumo, LRT taryba, paskelbusi naują konkursą, šįkart nusprendė viešai skelbti kandidatų pavardes ir jų programų santraukas. Konkurso rezultatus planuojama paskelbti birželio 6-ą dieną.