Daugiau komentarų, kodėl laidos buvo atsisakyta, LRT neteikia.

E. Jakilaitis sakė, kad jei LRT atstovė patvirtino, kad laidos „Dėmesio centre“ nebelieka, jis gali tik palinkėti sėkmės jį pakeisiantiems kolegoms, bet pabrėžė, kad oficialiai programų konkursų rezultatai dar nėra paskelbti.

Trečiadienį LRT pranešė, kad naujajame sezone LRT televizijos žinių laidoje „Panorama“ bus transliuojamas ir svarbiausias dienos interviu, kurį pasikeisdami rengs aktualijų ekspertai Rita Miliūtė, Audrius Matonis, Indrė Makaraitytė, Nemira Pumprickaitė ir Vladimiras Laučius.

„Tai yra normalus kelias. Iš esmės LRT galvoja, kad interviu žiniose rengtų pati „Panorama“ be prodiuserių iš šalies pagalbos. Mes turėjome puikią diskusiją su LRT ir nutarėme, kad taip bus geriau: aš darysiu tai, ką darau, o „Panoramoje“ visą turinį gamins pati „Panorama“. Tiesą sakant, tas variantas, kuris buvo iki šiol, jis LRT turbūt buvo gana patogus: jie nesukdavo sau galvos dėl tų interviu, jie būdavo parengiami, bet jei LRT nori tai daryti pati be prodiuserių, nematau čia jokių problemų“, – teigė E. Jakilaitis.

„Aš esu žurnalistas, ketinu juo dirbti ir toliau, tam skirsiu didžiąją dalį savo laiko kaip ir šiol, o kad kursiu laidas LRT aš tuo net neabejoju“, – pridūrė jis.

E. Jakilaitis taip pat sakė besidžiaugiantis, kad laida eterį palieka pasiekusi aukščiausius rezultatus. „Man atrodo, kad geriausia kai kuriuos etapus baigti aukščiausiame taške. Pastaruosius trejus metus „Dėmesio centre“ yra populiariausia informacinė laida LRT, populiaresnė už pačią „Panoramą“, tarp LRT „Mediatekos“ peržiūrų visų laikų populiariausiame penketuke trys laidos yra „Dėmesio centre“. Tai, kad šis etapas baigiasi, matau kaip naujas galimybes. Man atrodo, kad labai gerai viskas klostosi ir pasižiūrėsime, kokie bus tolimesni projektai. Manau, kad rudenį aš dar tikrai nustebinsiu daug ką naujais projektais“, – kalbėjo jis.

Laida „Dėmesio centre“ LRT eteryje ėjo ketverius sezonus. „Prieš tai keturis sezonus „Lietuvos ryto televizijoje“ buvo laida „Lietuva tiesiogiai“, o rengti kasdienį interviu žiniose mes su Rita Miliūte pradėjome prieš devyniolika metų: tai buvo dienos interviu LNK žiniose. Mes pirmi pradėjome šitą žanrą, dienos interviu informacinėse laidose “, – pasakojo E. Jakilaitis.

„O kolegoms, kurie net penkiese darys šį darbą, aš linkiu didžiausios sėkmės, ir žinau, kad jie kuo puikiausiai susitvarkys“, – sakė E. Jakilaitis.