Atšaukti laidų filmavimai

Stephenas Colbertas ir Jimmy Fallonas praėjusią savaitę turėjo vienus keisčiausių savo laidų filmavimų. Abu vedė vakarines pokalbių laidas tuščiose salėse. Įprastai sausakimšas žiūrovų studijas pakeitė „The Tonight Show“ su Jimmy Fallonu ir „The Late Show“ su Stephenu Colbertu darbuotojai.

„Kaip jūs turbūt jau pastebėjote, nei vienas nesate čia“, – S. Colbertas savo monologą pradėjo tokiais žodžiais ir paaiškino, kad žiūrovai iš tikrųjų stebi iš anksto nufilmuotą laidą. Jau nuo šio pirmadienio buvo planuota filmuoti laidas tuščiose salėse, tačiau jų vadovai greitai persigalvojo ir tiek „The Late Show“, tiek „The Tonight Show“ bei „Late Night“ su Sethu Meyersu filmavimus sustabdė iki kovo 30 d.

„Tonight Show“ monologą Fallonas pradėjo rimtai, paaiškindamas auditorijos trūkumą: „Stebiu naujienas ir esu toks pat sumišęs ir išsigandęs kaip jūs – aš žinau, kad vakarykštė kalba nepadėjo. Bet dar žinau, kad kai laikomės visi kartu, esame geriausi. Aš esu čia dėl jūsų. Mes esame čia dėl jūsų“, – sakė jis, drąsindamas žiūrovus „geriau padėkite telefonus į šalį ir mėgaukitės visa valanda beprotiškų pramogų“.

Putų šou iš namų

Šio pirmadienio vakarą, kaip ir buvo planuota, vėlyva televizijos programa pateikė laidų kartojimus. Bet štai S. Colbertas rado originalesnį sprendimą.

„Sveiki visi! Labas! Sveiki atvykę į mano vonios kambarį“, – su žiūrovais sveikinosi laidos vedėjas, sėdėdamas muilo burbulų pripildytoje vonioje, pasipuošęs švarkeliu ir kaklaraiščiu. „Jūs stebite labai ypatingą „Vėlyvojo šou“ nuotoliniu būdu laidą, kaip aš dabar vadinu,„Putų šou su besišveičiančiu Colbertu“. Mano pirmasis vakaro svečias, kaip matote, yra ponas Burbulas, o po jo laukia legendinio dueto „Head & Shoulders“ muzikinis pasirodymas“.

Jo „Twitter“ paskyroje pasirodė anonsas iš vonios likus vos 45 minutėms iki epizodo išėjimo rytinėje JAV pakrantėje.

Be to, kad jis sėdėjo apsuptas burbulų, tai buvo gana įprastas monologas. Colbertas pabrėžė, kad svarbiausia dienos tema yra masinis karantinas.

„Aš tikiu, kad daugelis jūsų jaudinasi, bet jei žiūrite laidą namuose, žinokite, jog elgiatės teisingai. Aš esu namie, kiekvienas mano komandos narys yra namuose, nes turime sulėtinti šio viruso plitimą“, – kalbėjo jis. „Epidemiologai tai vadina „kreivės išlyginimu“. Bet atsižvelgiant į mano dabartinį neveiklumą ir streso augimą, aš tikrai nelyginsiu savo kreivių“. (S. Colbertas pademonstravo kriaušių ir migdolų tartą, kurį, anot jo, kepė pats).

Sujudo ir kiti populiarių laidų vedėjai

Panašu, kad originalusis Colberto putų šou tiesiai iš jo asmeninės vonios įkvėpė ir kitus garsius JAV televizijos laidų vedėjus netylėti. Tad vėlyvą antradienio vakarą pasirodė ir Jimmio Kimmelio bei Jimmio Fallono laidų transliacijos iš jų namų.

Tiesa, laidos „Jimmy Kimmelis gyvai“ (Jimmy Kimmel Live) namudinė versija neatrodė labai kokybiškai nufilmuota. Galima pastebėti, kad kamera, kuria jis filmavosi ir laikė savo rankose, juda.

Epizodas prasidėjo nuo besikeičiančių vaikiškų piešinių ir trumpo vaiko balsu dainuojamo džinglo. Monologą komikas pradėjo taip pat nuo linksmo saviizoliacijos dienų namuose su vaikais pasakojimo. Vėliau perėjo prie D. Trumpo, šv. Patriko dienos ir pan.

Tuo tarpu Jimmy Fallonas atliko namų darbus ir įsirengė jaukų kampelį namie filmavimams su muzikos instrumentais bei paprašė žmonos jį nufilmuoti (vaizdo įrašo pradžioje girdimas ir jos pačios balsas).

Jis pažadėjo ne tik kasdien transliuoti originalų turinį iš savo namų, bet ir pareklamuoti vieną ar kitą paramos fondą, prie kurio gali prisidėti visi. Pirmasis – Pamaitinti Ameriką (Feeding America) labdaros fondas.

O laidų transliacijos iš namų iniciatorius S. Colbertas antrąją dieną iš savo vonios persikėlė šalia kiemo laužavietės, kur kostiumą pakeitė kur kas patogesnė, sportinė apranga.

Jo laida vis dar išsiskyrė iš kitų vedėjų išankstiniu kruopščiu pasiruošimu ir montažu.

Televizijos legenda pasitraukė į karantiną

Prancūzijai dėl koronaviruso antradienį įvedus griežtas priemones, labiausiai šalies žmones ramindavusi televizijos žvaigždė buvo priversta nebesirodyti ekrane.

Kaip pranešė naujienų agentūra BNS, Jeanas-Pierre'as Pernaut, vidudienio naujienas didžiausioje Prancūzijos komercinėje televizijoje TF1 vedęs kone 32 metus, nusprendė, kad išmintingiau būtų dėl viruso likti namie.

Paprastai bendraujanti žvaigždė, kuriai po kelių savaičių sueis 70, yra gerbiama kaip gerą dėdę primenantis milijonų prancūzų guodėjas, o jo laida yra žiūrimiausia televizijoje.

„Rūpinkitės savimi ir kuo mažiau eikite iš namų“, – antradienį per teletiltą iš savo namų žiūrovams pasakė J.P. Pernaut. Pasak jo, krizės metu jo laidą ves kiek jaunesnis vyras.

Legenda, kurios laidose dažnai pasakojama apie amžinąją džiugaus kaimo gyvenimo ir amatininkų pūslėtomis rankomis Prancūziją, praėjusią savaitė sukėlė kalbų, nes pristatydama reportažą apie koronavirusą užsikosėjo.

Jeanas-Pierre Pernaut