Ši iniciatyva yra projekto „Haris Poteris namuose“ (Harry Potter at Home) dalis ir buvo sukurta siekiant išplėsti franšizę bei padaryti ją prieinamesnę tiems, kurie koronaviruso pandemijos metu yra priversti izoliuotis namuose.

Danielis Radcliffe'as perskaitė pirmąjį knygos skyrių – „Berniukas, kuris gyveno“. Įgarsinti knygos skyriai nuo šios savaitės bus leidžiami kas savaitę iki pat birželio pabaigos. Balso įrašus galite rasti „Spotify“ ir „Harry Potter at Home“ internetinėje svetainėje, praneša „Adweek“.

Projektas „Haris Poteris namuose“ buvo sukurtas balandį kaip reakcija į COVID-19 krizę. Jį sukūrė „Wizarding World Digital“ ir partneriai (įskaitant „Warner Bros.“, „Bloomsbury“, „Scholastic“ ir „Pottermore Publishing“) bei „Hario Poterio“ autorės J. K. Rowling vadybos agentūra „The Blair Partnership“.


Projektas suteikia galimybę mokytojams edukacinėse platformose skelbti savo įrašus, kaip jie įskaito „Hario Poterio“ knygas. Be to, tai yra specialus nemokamas H. Poterio informacijos centras, suteikiantis užsiėmimų likusiems namuose.

Kitos garsenybės, sutikusios įrašyti savo balsus, yra britų aktorius, turintis didelę skaitovo patirtį (įskaitant H. Poterio audio knygas), Stephenas Fry, amerikiečių aktorė Dakota Fanning, buvęs profesionalus britų futbolininkas ir „Miami MLS“ savininkas Davidas Beckhamas, Noma Dumezweni, vaidinusi Hermione Granger originaliame „West End“ teatro pastatyme „Haris Poteris ir prakeiktas vaikas“ bei dvi „Fantastinių gyvūnų“ (Fantastic Beasts) žvaigždės – Claudia Kim ir Eddie Redmayne'as.