Vaizdo konferencijų programėlė „Zoom“ sukūrė virtualią naktinio klubinio gyvenimo patirtį. Vienas iš virtualaus klubo pavyzdžių yra „Club Quarantee“. Bilietas į jo vakarėlį kainuoja 10 JAV dolerių, o norint vakaroti kartu su garsiais didžėjais ir šokėjais – teks sumokėti 80 JAV dolerių už privatų kambarį, praneša „Bloomberg“.

Kaip ir realiuose vakarėliuose, čia egzistuoja aprangos kodai, taip pat galima užsisakyti alkoholinį gėrimą, kokteilį, t.y. visus jam pagaminti reikalingus ingredientus ir instrukciją, kaip jį pasigaminti patiems, su pristatymu į namus.

„Alkoholio aptarnavimo paslauga yra išskirtinumo ir aukštos kokybės pramogų simbolis. Be abejo, mes negalime parduoti butelių, bet mes stengiamės perteikti tokį įspūdį“, – sako „Club Quarantee“ įkūrėjas, dabar jį aktyviai reklamuojantis Cristianas. Jis dirbo tokiuose Niujorko garsenybių linksminimosi vietose kaip „1OAK“ ir mano, kad po to, kai buvo paskelbtas karantinas, jis prarado apie 10 tūkst. JAV dolerių pajamų.

Dirbdamas kartu su 20 vakarėlių organizatorių, Cristianas sako, kad jo pirmasis virtualus vakarėlis pritraukė apie 300 žmonių ir padengė pusę jo išlaidų, įskaitant talentų, videografo samdymą ir darbuotojus, tikrinančius bilietus bei besirūpinančius apsauga.


Tuo tarpu virtualus klubas „Club Q“ sugebėjo sukurti saugią erdvę LGBT bendruomenei susisiekti vieniems su kitais ir neseniai pelnė „karščiausio“ klubo titulą „Zoom“ platformoje bei užsiaugino virš 40 tūkst. sekėjų savo „Instagram“ paskyroje.

Šis virtualus naktinis klubas, kurį organizuoja keturių Toronte gyvenančių draugų kompanija, yra žėrintis „drag queen“ ir kviestinių didžėjų susibūrimas. Jame galima išvysti tokių įžymybių kaip Charli XCX, Tinashe, Kim Petras ir HANA.

„Club Q“ vakarėliai yra vis dar nemokami. Organizatoriai visas išlaidas padengia iš savanoriškų svečių aukų ir vienkartinio „Red Bull Canada“ rėmimo, įskaitant profesionalios „Zoom“ versijos prenumeratą, siekiant padidinti vaizdo konferencijų dalyvių skaičių iki 1000 žmonių, taip pat mokesčius didžėjams, kurių nakties grojimo kaina gali varijuoti nuo 500 iki 3000 JAV dolerių.


Galima būtų teigti, kad jei dalyvavote viename „Zoom“ naktiniame klube, žinote, kaip atrodo visi virtualūs klubai šioje platfornoje. Išdėstymas visada būna toks pat: garsus muzikantas groja pagrindiniame lange, o virš jo – karuselė su vakarėlyje dalyvaujančių, namuose šokančių ar tiesiog ramiai sėdinčių žmonių vaizdais.