P. Šiaučiūnas prisipažino, kad per kelerius metus, kai pradėjo savo gyvenimą rodyti sekėjams socialiniuose tinkluose, „Youtube“, o vėliau – ir televizijos žiūrovams, kamera tapo neatsiejama jo gyvenimo dalimi.

„Ji jau yra man prigijusi, tad ir kurti turinį nesunku. Nieko negalvoju iš anksto, tiesiog rodau kasdienybę, kurios nesuplanuosi“, – pasakojo jis.

Paklaustas, ar nebūna taip, kad tektų gailėtis, jei kas įdomaus vyksta, o kameros šalia nėra, Petras tikino, kad ne – jau tapo įpročiu ją visada turėti su savimi. Tad jis pats filmuoja, montuoja ir nusprendžia, ką nori parodyti, bet laikosi taisyklės, jokių savo nesėkmių neslėpti.

„Turbūt žmonėms dėl to ir įdomu, kad viskas yra nesuvaidinta ir nesurežisuota. Yra tokių, kurie mane kritikuoja, kam čia rodai, ko nemoki, kas nesiseka, to juk niekas kitas nerodo, bet aš manau, kad tai nesąmonė – visiems būna, kad kažkas nesiseka, tad drąsiai tai rodau, kaip lūžta technika ar dar kas negero nutinka, nes tai irgi gyvenimo dalis ir jos slėpti nesinori“, – sakė P. Šiaučiūnas.

Pasak jo, būtent tai šiose laidose ir yra svarbiausia. „Man viso šito prasmė yra nušviesti miesto žmogų apie kaimo realybę, nes žmonės nebežino, nei kaip pienas, nei kaip mėsa atsiranda, labai pyksta ant ūkininkų, kad jie neva milijonieriai, labai daug pinigų gauna. Tad mano idėja buvo parodyti, kaip tas gyvenimas iš tiesų atrodo“, – pasakojo jis.

P. Šiaučiūnas prisipažino jau pripratęs, kad gatvėje, oro uoste ar kur kitur jį sutikę žmonės bendrauja lyg su šeimos nariu ar senu pažįstamu ir tikino, kad jo tai visai nevargina. „Sunkiausia tik atlaikyti negatyvą, kurio irgi daug sulaukiu, ir įvairių komentarų, ir skundų – pavydi visgi tauta mūsų. Bet tai kaip šaukštas deguto medaus statinėje“, – sakė jis.

Delfi video vadovas Arturas Paknys džiaugėsi, kad tokį P. Šiaučiūno nuoširdumą įvertino ir žiūrovai.

„Žmonės yra pamėgę ūkininką Petrą už paprastumą, natūralumą, nesuvaidintą realybę. Jis viską rodo, kaip yra, ir nors kartais atrodo tylenis, iš tiesų žodžio kišenėje neieško, tad kai ką nors pasako, iškart į vietą sudėlioja dalykus. Tiesą sakant, kai pradėjome rodyti šią laidą, buvo ir skeptiškų žmonių, bet tada patys pamėgino pažiūrėti ir pripažino negalintys atsitraukti“, – pasakojo jis.

„Labai smagu, kad po neilgos pertraukos „Ūkininko Petro dienoraštis“ sugrįžta į Delfi TV eterį ir vėl visi galėsime stebėti, kuo jis gyvena ir ką veikia“, – sakė A. Paknys.

„Ūkininko Petro dienoraštis“ – nuo birželio 5 dienos, pirmadieniais-ketvirtadieniais 22 val. per Delfi TV ir bet kuriuo patogiu metu naujienų portale Delfi.