„Facebook“ generalinis direktorius Markas Zuckerbergas taip pat perspėjo „dėl pilietinių neramumų rizikos“ po balsavimo. Socialinių tinklų įmonė pažadėjo tikrinti visus išankstinius pergalės paskelbimus paskyrose ir patikslino, kad, kandidatui mėginant pasiskelbti nugalėtoju dar prieš paskelbiant galutinius rezultatus, „Facebook“ „prie jo įrašo pridės nuorodą, kurią paspaudus bus prieinami oficialūs rezultatai“.

Bendrovė taip pat pažadėjo, jog prie visų įrašų, kuriais siekiama sukompromituoti oficialius rezultatus ar tvirtinti, kad „teisėti balsavimo būdai“ nulems suklastotus rezultatus, bus pridedama atitinkama žyma.

„Esu susirūpinęs dėl iššūkių, su kuriais galimai bus susiduriama balsavimo metu. Taip pat nerimauju, kad mūsų visuomenei dabar esant tokiai susiskaldžiusiai, o oficialiems rinkimų rezultatams skelbti galimai prireiksiant kelių dienų ar net savaičių, šalyje gali padidėti pilietinių neramumų rizikos“, – savo paskyroje rašė M. Zuckerbergas.

Demokratai jau ne kartą išsakė perspėjimų, kad prezidentas Donaldas Trumpas gali mėginti lapkričio 3 d. melagingais pareiškimais sėti chaosą.