Grupės veiklos rezultatai 2022 m. buvo geri, nepaisant itin nestabilios aplinkos ir su ja susijusių padarinių ekonomikai, rašoma grupės finansinėje ataskaitoje. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu 2021 m., grupės pajamos paskutinį metų ketvirtį stipriai išaugo. Konsoliduotos ketvirčio pajamos sudarė 19,2 mln. eurų (2021 m. IV ketv. – 15,9 mln. eurų) ir, palyginus su praėjusiais metais, padidėjo 20 proc.

Grupės skaitmeninės reklamos pardavimai toliau augo tuo metu, kai bendrai rinka nedidėjo. Grupės žiniasklaidos bendrovėms pavyko sėkmingai padidinti pardavimus, palyginus su konkurentais, siūlant reklamos užsakovams geresnius sprendimus, kaip pasiekti vartotojus.

Visų 2022 metų pajamos sudarė 64,1 mln. eurų ir, palyginus su praėjusiais metais, taip pat padidėjo 20 proc.

Be reklamos pardavimų, metines pajamas taip pat augino didesnis skaitmeninių prenumeratų skaičius ir vidutinės tiek popierinių, tiek skaitmeninių produktų kainos augimas.

„Ekspress Grupp“ skaitmeninių prenumeratų skaičius per metus padidėjo 12 proc. ir 2022 m. gruodžio pabaigoje sudarė 146,6 tūkst. prenumeratų. Skaitmeninių prenumeratų skaičius ir toliau sparčiai augo, o tai įrodo, kad mokamo turinio modelis yra tvarus ir vaidina vis svarbesnį vaidmenį Grupės žiniasklaidos įmonių pajamų dalyje.

Taip pat išaugo renginių, siūlomų per „Ekspress Grupp“ bilietų verslo platformas, paklausa. Lauko ekranų pardavimo apimtys padidėjo dėl platesnio skaitmeninių lauko ekranų tinklo, kurį papildė 27 nauji ekranai.

„Ekspress Grupp“ pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) ketvirtąjį 2022 m. ketvirtį sudarė 3,8 mln. eurų, o per 12 mėnesių laikotarpį – 8,9 mln. eurų. EBITDA padidėjo tiek per ketvirtąjį ketvirtį, tiek per 12 mėnesių laikotarpį, atitinkamai 19 proc. ir 8 proc.

„AS Ekspress Grupp“ yra pirmaujanti Baltijos šalių žiniasklaidos grupė, kurios pagrindinė veikla apima internetinės žiniasklaidos turinio kūrimą, laikraščių, žurnalų ir knygų leidybą. Grupė taip pat valdo elektroninę bilietų pardavimo platformą ir bilietų pardavimo svetaines Estijoje ir Latvijoje. 1989 m. veiklą pradėjusioje „Ekspress Grupp“ įmonėje dirba daugiau nei 1400 žmonių, ji valdo pirmaujančius interneto žiniasklaidos portalus Baltijos šalyse, leidžia populiariausius dienraščius ir savaitinius laikraščius bei daugumą populiariausių žurnalų Estijoje. „AS Ekspress Grupp“ akcijos yra viešai kotiruojamos NASDAQ Talino vertybinių popierių biržoje nuo 2007 m.