ELTA skaičiuoja jau daugiau nei šimtą veiklos metų ir yra žinoma kaip patikimas Lietuvos ir užsienio naujienų šaltinis. Naujienų agentūra ruošia naujienas politikos, verslo, sporto ir kultūros temomis lietuvių, anglų ir rusų kalbomis. Kiekvieną dieną ELTA parengia daugiau nei 600 informacinio ir vaizdinio turinio apie Lietuvą ir pasaulį vienetų.

„Naujienų agentūros ELTA įsigijimas yra organiškas žingsnis mūsų veiklos strategijoje. Pagrindinis šio sandorio tikslas – ir toliau plėtoti kokybiškos žurnalistikos šaltinį. Tikimės, kad daugiau nei šimtą metų skaičiuojanti naujienų agentūra taps pagrindiniu objektyvios žurnalistikos šaltiniu visai Lietuvos žiniasklaidai ir užsienio kanalams“, – teigė „Delfi“ direktorius Vytautas Benokraitis.

Vytautas Benokraitis

Iki šiol naujienų agentūrą valdžiusios bendrovės „GM Media Invest“ vadovė ir vienintelė akcininkė Gitana Markovičienė sako, kad sprendimas buvo pamatuotas, ji pati toliau planuoja tęsti veiklą žiniasklaidoje.

„Įsigydama Lietuvos naujienų agentūrą ELTA aiškiai žinojau, kad į antrąjį gyvavimo šimtmetį įžengsime kaip pažangi, konkurencinga žiniasklaidos komanda. Tačiau kaip yra laikas verslus įsigyti, taip ateina laikas juos ir parduoti. Pasiūlymų buvo ne vienas ir ne du. Nesvarsčiau. Pastarasis, neslėpsiu, buvo labai viliojantis finansiškai ir saugiausias darbuotojams bei savo vertę žinančiai agentūrai. Džiaugiuosi, kad ELTĄ įsigyja lyderiaujantis žiniasklaidos verslas - tai tik įrodo, kad užsibrėžtų tikslų pasiekiau. Taigi, sprendimas pamatuotas, projektų daug, lieku žiniasklaidoje. Žinau, kad visada stebėsiu, kaip sekasi ELTAI ir neabejoju, kad seksis puikiai. Šiandien tariu milžinišką AČIŪ nuostabiai, kūrybingai, darbščiai ELTOS komandai, su kuria dirbau penkerius labai įdomius metus. Taip pat lojaliems, agentūra tikintiems klientams“, – komentavo G. Markovičienė.

Gitana Markovičienė

Tiek „Delfi“, tiek ELTA vienija tikslas ir toliau naujienų agentūros klientams siūlyti patrauklų turinį ir paslaugas. Šiuo metu naujienų agentūra turi 24 darbuotojus ir per 200 klientų. ELTA ir toliau rengs politikos, verslo, kultūros naujienas, bei vystys didžiausią šalyje fotonuotraukų archyvą, o artimiausiu metu numatomos naujos investicijos, kurios leis rinkai pasiūlyti naujų turinio formų.

Sandorio šalys sutarė neviešinti susitarimo sumos ir kitų sąlygų. Sandorį juridiškai planuojama užbaigti trečią 2022 metų ketvirtį.

„AS Ekspress Grupp“ – lyderio pozicijas užimanti žiniasklaidos grupė, plėtojanti internetinės žiniasklaidos, leidybos ir laikraščių verslą Baltijos šalyse. Bendrovė taip pat valdo elektroninę bilietų pardavimo platformą ir fizinių bilietų platinimo tinklą Latvijoje ir Estijoje. 1989 metais veiklą pradėjusi „Ekspress Grupp“ šiuo metu turi beveik 1400 darbuotojų, jai priklauso skaitomiausi naujienų portalai Baltijos šalyse, leidžiami populiariausi dienraščiai ir savaitraščiai, taip pat dauguma populiariausių žurnalų Estijoje.