58-erių metų K. Mayeris taip pat vadovaus „ByteDance“, Kinijos konglomeratui, kuriam priklauso „TikTok“.

„Buvau patenkintas darbu „Disnėjuje“, – telefonu „The New York Times“ sakė K. Mayeris ir pridėjo, kad šios milžiniškos galimybės tiesiog negalėjo praleisti. Jis taip pat paminėjo žaidimus ir muziką kaip dvi galimas programėlės išplėtimo sritis.

„TikTok“ programėlė visame pasaulyje buvo atsisiųsta apie 1,9 mlrd. kartų, įskaitant 172 mln. atsisiuntimų JAV, pranešė programėlių statistikos įmonė „Sensor Tower“. COVID-19 pandemijos metu programėlės populiarumas stipriai išaugo. „Sensor Tower“ duomenimis, per pirmąjį šių metų ketvirtį ji buvo atsisiųsta 307 mln. kartų – daugiau nei bet kuri kita programėlė pasaulyje.

Toks „TikTok“ populiarumas atnešė Kinijai bene didžiausią skaitmeninės kompanijos sėkmę Vakarų pasaulyje. Dėl to ji susidūrė su didžiuliu JAV Vyriausybės nepasitikėjimu. Kelios vyriausybinės agentūros, įskaitant beveik visas kariuomenės šakas, uždraudė darbuotojams atsisiųsti ar naudotis programėle. Kovo mėnesį Misūrio respublikonas, senatorius Joshas Hawley pasiūlė įstatymą, kuriuo siekiama uždrausti bet kuriam federaliniam darbuotojui naudotis „TikTok“.

„@tiktok_us anksčiau man sakė, kad jie negalėjo dalyvauti posėdžiuose ir liudyti, nes vadovai buvo Kinijoje“, – J. Hawley parašė „Twitter“ po to, kai buvo paskelbta apie K. Mayerio karjeros pokyčius, ir pridėjo, kad nekantrauja išgirsti jį po priesaikos.

Ir respublikonai, ir demokratai susirūpino ​​Kinijos vyriausybės įtaka programėlei. Spalio mėnesį senatorius iš Niujorko Chuckas Schumeris ir respublikonas iš Arkanzaso Tomas Cottonas, prašydami persvarstyti didėjančios „TikTok“ įtakos nacionaliniam saugumui padarinius, parašė bendrą laišką nacionalinės žvalgybos direktoriui.

Tuo tarpu „TikTok“ pasamdė kelis Amerikos vadovus ir darbuotojus, kad jie vykdytų jų verslą ir peržiūrėtų programėlės turinį. Vanessa Pappas, buvusi „YouTube“ vykdančioji direktorė, praėjusiais metais prisijungė prie „TikTok“ kaip viena iš jo vadovų iš Amerikos.

Dabar K. Mayeris užtikrins aiškų ryšį tarp „TikTok“ ir „ByteDance“ vadovybės Pekine, turėdamas dvigubus vaidmenis dviejose įmonėse.

K. Mayeris liks gyventi savo dabartiniuose namuose Los Andžele, nors dažnai keliaus į „ByteDance“ būstinę Pekine, taip pat į pagrindinius „TikTok“ biurus Niujorke, Londone, Japonijoje ir Indijoje, sakė jo atstovas.