Naujoje laidoje „Verslo švyturys“ išvysite 30 dalyvių, kurie pristatys savo verslo idėjas, dalyvaus pokalbių diskusijose su patyrusiais sėkmingais verslininkais ir turės įveikti įvairias verslo pradžioje dažnai sutinkamas užduotis.

Asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ inicijuotas projektas siekia skatinti jaunų verslo subjektų plėtrą ir įgyvendinti savo verslo idėjas. „Norime, kad šiuo sunkiu pandemijos metu žmonės nebijotų savirealizacijos, nes idėjų lietuviai turi daug. Šiuo projektu sieksime parodyti, kad sukurti savo verslą ir išlaikyti savo darbo vietą nėra sudėtinga, tiesiog reikia mažiau skųstis ir daugiau daryti. Tai ir rodysime Delfi TV žiūrovams – koks yra kelias nuo idėjos iki savo darbo vietos sukūrimo“, – apie netrukus pradedamą rodyti laidą pasakoja asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ kultūros grupės vadovas Remigijus Žiogas.

Savo verslo idėjas įgyvendinti norintys projekto dalyviai visą vasario mėnesį dalyvavo mokymuose, kuriuose profesionalai su jais dalinosi žiniomis derybų, lyderystės, rinkodaros, komandinio darbo, laiko ir streso valdymo srityse. Baigus mokymų ciklą, komisijos nariai atrinko 30 dalyvių, pateksiančių į antrąjį projekto etapą.

„Pirmajame etape komisijos nariai dalyvius vertino pagal tris kriterijus. Pirmiausia buvo žiūrima, kaip dalyviai geba pateikti ir pristatyti savo idėją per ribotą laiką – dvi minutes. Taip pat buvo vertinamas idėjos įgyvendinimo realumas ir aktualumas Lietuvai bei Klaipėdai. Iš viso projekto užsiregistravo 70 dalyvių, iš kurių 30 išvysime „Verslo švyturys“ laidose. Šiuo projektu siekiame sustiprinti žmonių pasitikėjimą savimi. Lietuva tikrai nuostabus kraštas, kuriame kiekvienas gali save realizuoti. Ši laida ir bus pavyzdys, kaip galima tai padaryti“, – pasakoja Remigijus Žiogas.

Kiekvienoje laidoje bus pristatomi penki projekto dalyviai ir jų verslo idėjos. Kiekvieną savaitę dviem iš dalyvių teks atsisveikinti su projektu. Laidų ciklo pabaigoje net 18 jauno verslo gaus finansinę paramą, kurios bendra vertė sieks 60 000 eurų. Šią pinigų sumą dalyviai galės panaudoti rinkodaros, buhalterinėms, verslo konsultavimo, teisinėms ar kitoms sėkmingai verslo pradžiai reikalingoms paslaugoms įsigyti.

Naują Delfi TV laidą „Verslo švyturys“ žiūrėkite nuo kovo 10 dienos, kiekvieną trečiadienį 20:00 val.