„Aktualijų naujienos portale visada sulaukia didžiausio dėmesio, jos yra daugiausiai komentuojamos, bet toks populiarumas turi ir savo kainą – proga įsitraukti į skaitytojų diskusijas jiems labiausiai rūpinčiais klausimais naudojasi ir žmonės, platinantys melagingą informaciją, sąmokslo teorijas, skatinantys neapykantą, bet nenorintys prisiimti atsakomybės už tai, ką kalba. Todėl nusprendėme, kad diskusijose prie šių straipsnių komentuoti galės tik prisiregistravę „Delfi“ vartotojai“, – sako „Delfi“ politikos redaktorė Loreta Laučiuvienė.

Spalio viduryje „Delfi“, kaip ir kitos Interneto žiniasklaidos asociacijos narės, visiškai panaikino galimybę komentuoti prie straipsnių, susijusių su vakcinacija.

Kaip buvo skelbta anksčiau, „Delfi“ taip pat ruošiasi platesniems komentavimo politikos pokyčiams ir tikisi iki metų pabaigos pasiekti, kad prie visų straipsnių ar kitokio formato turinio galėtų komentuoti tik prisiregistravę vartotojai.

Kaip pastebėjo šį sprendimą komentuodamas naujienų portalus Delfi valdančios žiniasklaidos grupės „Ekspress Grupp“ įkūrėjas ir pagrindinis akcininkas Hansas H. Luikas, pandemijos metu ėmė plisti ne tik dezinformacija ir propaganda, tačiau ir dezinformacijos bei propagandos kampanijos, kurios neproporcingai iškreipia laisvą viešosios nuomonės raišką. „Galimybė viešai ir nevaržomai reikšti savo įsitikinimus ir nuomonę mums yra absoliuti vertybė, mūsų žiniasklaidos grupė pagrindine savo misija yra pasirinkusi tarnavimą demokratijai“, – teigė jis.

„Delfi“ direktorius Vytautas Benokraitis užtikrino, kad ir po pokyčių „Delfi“ toliau moderuos komentarus, naudos technologines priemones, kad vyktų kokybiškos diskusijos.

Skaitomiausias kiekvieną dieną naujienų portalas „Delfi“ su visa eile teminių kanalų, skirtų įvairioms auditorijoms ir skelbimų portalas „Alio.lt“ nuo 2007 m. priklauso Estijos žiniasklaidos grupei „Ekspress Grupp“. Tai žiniasklaidos grupė, plėtojanti internetinės žiniasklaidos, leidybos ir laikraščių verslą Baltijos šalyse. „Ekspress Grupp“ Lietuvoje taip pat priklauso ir reklamos paslaugų internete bendrovė „Adnet media“.