„Suprantame, kad tiek nuo seno Lietuvoje gyvenantiems rusakalbiams, tiek į ją atvykusiems šiais Rusijos karo prieš Ukrainą pažymėtais metais, ar anksčiau iš Baltarusijos ar Rusijos, labai svarbu gauti aktualią informaciją iš patikimų šaltinių. Didžiuojamės, kad tokiu jiems yra Delfi – matome, kad mūsų auditorija šiais metais įspūdingai išaugo. Ir toliau stengsimės užtikrinti, kad Lietuvoje gyvenančiai rusakalbių bendruomenei būtų prieinamas patikimas ir kokybiškas žiniasklaidos turinys“, – sako ru.delfi.lt redaktorius Olegas Jerofejevas.

Oleg Jerofejev

Interneto rinkos tyrimų bendrovės „Gemius“ duomenimis, vidutiniškai Delfi rusišką versiją per mėnesį aplanko daugiau nei 150 tūkst. realių vartotojų iš Lietuvos.

„Google Analytics“ duomenimis, įvertinus ir iš kitų šalių besijungiančius lankytojus, ru.delfi.lt kas mėnesį sulaukia daugiau nei 1,1 mln. skaitytojų. Iš jų daugiau nei 21 proc. jungiasi iš Lietuvos, 18 proc. – iš Baltarusijos, 12 proc. – iš Latvijos, 11 proc. – iš Ukrainos, likusių 39 proc. lankytojų srautą sudaro auditorija iš Kazachstano, Gruzijos, Moldovos, Vokietijos ir iš Estijos.


Rusija šių metų kovą užblokavo Delfi tiek lietuvių, tiek rusų kalba. Dėl šio sprendimo skaitytojų iš Rusijos skaičius gerokai sumažėjo, tačiau pastebima, kad dalis auditorijos vis dar randa būdų prisijungti ir skaito naujienas ir šioje šalyje.

Video turinys rusų kalba per televizijos kanalą Delfi TV per mėnesį vidutiniškai pasiekia apie 130 tūkst. žiūrovų ir susidomėjimas juo taip pat stabiliai auga. Rugsėjį turinys rusų kalba, tai yra, laidos „Delfi RU (naujienos rusų kalba)“ ir „Feigino ir Arestovyčiaus pokalbiai“ pritraukė 150 tūkst., o spalio 1-24 dienomis – 224 tūkst. unikalių vartotojų.

Delfi naujienų portale 2022 rugsėjį video turinys rusų kalba sulaukė 283 tūkst. peržiūrų, o spalio 1-24 dienomis – 348 tūkst. peržiūrų.

Skaitomiausias kiekvieną dieną naujienų portalas „Delfi“ su visa eile teminių kanalų, skirtų įvairioms auditorijoms ir skelbimų portalas „Alio.lt“ nuo 2007 m. priklauso Estijos žiniasklaidos grupei „Ekspress Grupp“. Tai žiniasklaidos grupė, plėtojanti internetinės žiniasklaidos, leidybos ir laikraščių verslą Baltijos šalyse. „Ekspress Grupp“ Lietuvoje taip pat priklauso ir reklamos paslaugų internete bendrovė „Adnet media“.