Diskusijos įvairiomis temomis vyks Vilniuje, Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje: esant geram orui – kieme, kitu atveju – viduje. „Čia matysime menininkus, visuomenininkus, verslininkus, dvasininkus, tiesiog vilniečius, o kartais ir politikus. Kalbėsime nebūtinai apie tai, ką matėme šiose ar vakarykštėse žiniose, o apie tai, kas jau kurį laiką „kabo“ ore“, – laidos idėją pristato E. Jakilaitis.

„Aš būsiu diskusijų moderatorius, o mano su „Laisvės TV“ žmonėmis užduotis bus sugalvoti temas, kurios galėtų būti patrauklios, įtraukiančios, ne kasdienės, o labiau atspindinčios mūsų gyvenimo ilgesnius tarpsnius“, – komentuoja jis.

Metafora „Pagonių kiemas“ yra minima Biblijoje, o ją naujam gyvenimui prikėlė popiežius Benediktas XVI. „Tai buvo šio popiežiaus iniciatyva, kurios tikslas buvo suvesti diskutuoti žmones, kurie laikosi visiškai skirtingų pozicijų. Žodis „pagonis“ čia minimas labiau perkeltine prasme: kalbame ne vien apie religingus ar nereligingus žmones, o apie tai, kad visi žmonės gali diskutuoti ir tokiu būdu vieni kitus geriau suprasti“, – sako E. Jakilaitis.

Žurnalistas pasakoja, kad ši idėja gimė bendraujant su kunigu Algirdu Toliatu. „Aš seniai pažįstu daugybę dvasininkų. Šia bažnyčia, jos atgaivinimu rūpinasi kunigas Algirdas Toliatas: ši idėja gimė mums su juo diskutuojant apie tai, ką galima kurti toje bažnyčioje, kad ji taptų bendruomenės centru. Šiuo metu mišios ten vyksta tik trečiame aukšte, o kitur A. Toliatas kuria bendruomenišką erdvę, ten vyksta parodos, įvairūs kultūriniai renginiai. Man pasirodė, kad tai gana prasminga vieta ir telkianti, o ne skaldanti idėja. Mes būsime buvusios bažnyčios pastate, kuris realiai yra labiau kultūrinė erdvė, o ne religinis centras, ir diskutuosime ne tik būrelyje žmonių, kuriuos vienija viena religija, o būrelyje visiškai skirtingų žmonių“, – pasakoja E. Jakilaitis.

Dėl laidos periodiškumo komanda kol kas nėra apsisprendusi, tačiau planuojama, kad ji vyks kelis kartus per mėnesį.

Nuo rugpjūčio 27 d. E. Jakilaitis ves DELFI TV laidą „DELFI dėmesio centre“, kurią taip pat galės matyti BTV ir „Info TV“ žiūrovai.