„Visuomenė įdarbina politikus ketveriems metams valdyti valstybę, aš laidoje stengsiuosi atstovauti visuomenei ir klausiu kandidatų, to, ką norėtų žinoti tie žmonės, kurie juos galimai rinks. Tad tie interviu vyks darbo pokalbio principu“, – pasakojo laidos vedėja D. Žeimytė-Bilienė. – „Rengiantis laidoms konsultavausi su verslo valdymo konsultantu, personalo parinkimo ekspertu, vadovavimo ir karjeros patarėju Sauliumi Jovaišu. Jo įžvalgos man labai padėjo.“

Laidos portale Delfi bus transliuojamos trečiadienį 11 val, o Delfi TV – trečiadienio vakarais, kas savaitę iki rinkimų – jose planuojama pakalbinti tuos politikos lyderius, kurie, atstovauja 5 partijoms, pagal sociologines apklausas turinčioms daugiausia šansų patekti į Seimą.

D. Žeimytę-Bilienę naujajame „Delfi TV“ sezone bus galima matyti ne tik šioje laidoje.

Rugsėjo 16-ą dieną taip pat bus transliuojama jos vedama speciali rinkimams skirta vieša diskusija – žurnalistė pasakoja su bendraminčiais norinti Lietuvoje įtvirtinti tokį diskusijų formatą, kur žmonės gali ateiti ir pasisakyti aktualiais klausimais.

Pirmoji tokia diskusija buvo skirta aptarti Lukiškių aikštės klausimams. „Man tada paskambino bičiulė Eskedar Maštavičienė, labai visuomeniška etiopė, jau dešimt metų gyvenanti Lietuvoje. Ji juokais paklausė, gal neturiu ką veikti, nors žino, kad tikrai turiu, nes auginu vienerių metų vaiką. Tačiau pasikalbėjome ir nusprendėme surengti tokią diskusiją. Kreipiausi į draugus, Mantas Bertulis padėjo su garso aparatūra, Martynas Šaikus – su viešinimu, mano vyras pastatė palapinę, aš moderavau, taip ir suorganizavome viską su nuliniu biudžetu“, – pasakojo D. Žeimytė-Bilienė.

Po šios diskusijos taip pat buvo surengta dar viena, kurioje apie aktualiausius klausimus buvo kalbinamas sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, o po minėtos planuojamos priešrinkiminės viešos diskusijos, prie šio formato planuojama grįžti pavasarį.

„Diskusijos organizuojamos lauke, tad esame priklausomi ir nuo oro“, – neslėpė žurnalistė.

Skaitomiausias kiekvieną dieną naujienų portalas „Delfi“ su visa eile teminių kanalų, skirtų įvairioms auditorijoms ir skelbimų portalas „Alio.lt“ nuo 2007 m. priklauso Estijos žiniasklaidos grupei „Ekspress Grupp“. Tai žiniasklaidos grupė, plėtojanti internetinės žiniasklaidos, leidybos ir laikraščių verslą Baltijos šalyse. „Ekspress Grupp“ Lietuvoje taip pat priklauso ir reklamos paslaugų internete bendrovė „Adnet media“.