Šį konkursą Aplinkos ministerija ir LŽS surengė jau septynioliktąjį kartą. Šiemet varžėsi 23 autoriai su 73 darbais. Tai spaudoje ir internetinėje žiniasklaidoje skelbti straipsniai, televizijos ir radijo laidos. Darbus vertino, kaip numato konkurso nuostatai, iš keturių LŽS ir trijų Aplinkos ministerijos atstovų sudaryta komisija, skelbia ministerija.

Pasak vertinimo komisijos pirmininkės Aistės Žilinskienės, šiemet konkursui pateikta daug stiprių darbų, todėl varžytuvės buvo itin rimtos.

Pirmąją vietą pelnė Šarūnas Meškys už gandrų migracijos problemoms skirtą straipsnių ciklą, paskelbtą lrytas.lt („Gandrai į Lietuvą grįžta mirties keliu...“ ir „Lietuviškų gandrų poros neišskyrė net mirties kelias – abu grįžo į tą patį lizdą“).

Trečiąją vietą laimėjo Edita Šileikė už straipsnį „V forte svarbiau išsaugoti paveldą ar medžius?“, paskelbtą „Kauno dienoje“.

Aplinkos ministerijos ir LŽS sumanymas rengti kasmetį konkursą „Žmogus ir aplinka“ gimė 2003-aisiais, siekiant skatinti žurnalistus profesionaliai ir kūrybiškai supažindinti visuomenę su aplinkos apsaugos, statybos ir būsto plėtros aktualijomis, kelti svarbiausias šių sričių problemas, skleisti patirtį, kaip jos sprendžiamos, ugdyti žmonių ekologinį sąmoningumą.